Konec tedna slovenske kajakaše in kanuiste čaka domača tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Kajakaški praznik se bo na Savi začel v četrtek in končal v nedeljo s tekmami v kajakaškem krosu.

Benjamin Savšek Foto: STA

LJUBLJANA > V Tacnu pričakujejo udeležence iz 32 držav ter 276 tekmovalcev in trenerjev. Slovenska ekipa bo enaka kot v Pragi, s tem da bo več tekmovalcev nastopilo v kajakaškem krosu. Letos bo tekmovalni program nekoliko drugačen. V četrtek popoldne bodo na sporedu že kvalifikacije za prvi dve disciplini, prvi komplet medalj pa bo podeljen v petek.

Nedelja je rezervirana za kajakaški kros, v katerem bo nastopil tudi izkušeni Peter Kauzer. “Počutim se dobro. Pričakovanja so tako kot zmeraj visoka ne glede na razplet zadnjih dveh tekem, ko se mi ni uspelo uvrstiti v finale. Tukaj verjamem, da bom popravil ta vtis in da bom naredil takšne vožnje, kot jih znam. Na koncu tudi rezultat ne sme izostati,” je na predstavitvi tekmovanja dejal Kauzer.

276
tekmovalcev in trenerjev bo konec tedna nastopilo na svetovnem pokalu

Z najboljšo popotnico na domačo tekmo sicer prihaja Benjamin Savšek. Aktualni olimpijski prvak iz Tokia je v Pragi stopil na najvišjo stopničko: “Vesel bi bil prikazovati res dobre vožnje skozi kvalifikacije, polfinale in se uvrstiti v finale, kjer bi imel možnost za borbo za najvišja mesta.”

Nastopa pred domačo publiko se veselijo tudi ostali tekmovalci, med njimi bo tudi standardno primorsko zastopstvo.

Ob svetovnem pokalu bo danes organiziran tudi promocijski paralelni slalom na Ljubljanici. Pred tem bo organizirana tudi tekma v stoječem veslanju. Na pokalu bodo za obiskovalce na voljo nagradne igre, letos pa so organizatorji obljubili poudarek tudi na trajnostnem razvoju.

vir: primorske.si