Telefon HONOR 90 je po dvotedenski predprodaji v polnočno črni in smaragdno zeleni barvi pri vseh večjih mobilnih operaterjih na voljo tudi pri nas.

Telefon HONOR 90 je po dvotedenski predprodaji v polnočno črni in smaragdno zeleni barvi pri vseh večjih mobilnih operaterjih na voljo tudi pri nas.

[Ljubljana, 25. julij 2023]
Gre za najnovejšo napravo globalne tehnološke znamke HONOR, ki je bila pred kratkim predstavljena v Parizu in ima vodilni štiriukrivljen lebdeči zaslon na svetu, s tehnologijo za udobje oči pa HONOR 90 prinaša revolucionarno strojno in programsko podporo, ki generaciji vedno aktivnih omogoča zajemanje vsakodnevnih dogodivščin z izrednimi podrobnostmi ter deljenje dobrega vzdušja z ljubljenimi. 

Telefon HONOR 90 je tako opremljen s pametnimi funkcijami, ki jih poganja AI in uporabnikom omogočajo popoln posnetek neposredno iz kamere, s čimer odpravijo ali vsaj zmanjšajo potrebo po naknadnem urejanju.

Nekaj jih predstavljamo spodaj

Zaznavanje scene z umetno inteligenco

HONOR 90 uporablja umetno inteligenco, da samodejno prepozna, kaj se snema, ter ustrezno prilagodi nastavitve kamere. Ne glede na to, ali gre za sončno pokrajino, mestno pokrajino ponoči ali bližnji posnetek okusnega obroka, bo kamera optimizirala nastavitve, kot so barva, kontrast in osvetlitev, da bo prizor kar najbolje izkoristila. Ta inteligentna optimizacija pomeni, da so fotografije takoj pripravljene za skupno rabo ali tiskanje, brez potrebe po dolgotrajnih ročnih prilagoditvah.

Nadgrajeni portretni način 

Portretni način telefona HONOR 90, ki ga poganja umetna inteligenca, zajema osupljive portrete profesionalnega videza, ki poudarijo motiv in hkrati ustvarijo čudovito zamegljeno ozadje. Ta učinek, ki je bil nekoč mogoč le s profesionalnimi kamerami in ročnim urejanjem, je zdaj na voljo na dosegu roke. Poleg tega način podpira 2-kratno povečavo, kar vam omogoča, da se bolj osredotočite na motiv in ustvarite izjemne portretne fotografije brez nadaljnjega urejanja.

Izjemna zmogljivost pri šibki svetlobi

Velik 1/1,4 senzor kamere HONOR 90 v kombinaciji z nočnim načinom zagotavlja jasne, svetle in podrobne posnetke, tudi ko osvetlitev ni optimalna. To znatno zmanjša potrebo po naknadnem urejanju, prilagoditvi osvetlitve ali zmanjšanju šuma.

Ultraširoka in makro kamera z 12 milijoni slikovnih pik

Vsestranska ultraširoka in makro kamera ne omogoča le zajemanja širših kotov za pokrajinske fotografije, temveč tudi podrobnosti od blizu z najmanjšo razdaljo ostrenja 2,5 cm. Takšna možnost odpravlja potrebo po obrezovanju ali nadaljnjih prilagoditvah pri naknadni obdelavi.





HONOR 90 odraža HONOR-jevo predanost tehnologiji, osredotočeni na človeka, in ima tudi vodilne funkcije za udobje oči v panogi. Naprava je prejela certifikat TÜV Rheinland Flicker Free1 in dosegla stopnjo varne zatemnitve, zaradi česar je idealna za današnjo zabave željno generacijo, ki vsebine na svojih pametnih telefonih gleda dlje časa. Zaslon podpira najvišjo frekvenco zatemnitve širine impulza (PWM) v panogi - 3840 Hz2, ki učinkovito zmanjša obremenitev oči uporabnika, ko je nastavljena na nizko svetlost. Naprava ima tudi dinamično zatemnitev, ki simulira naravno svetlobo za zmanjšanje utrujenosti oči in ki usklajuje svetlobe v nekem času dneva z nivojem modre svetlobe, ki jo proizvaja zaslon. Prednost te tehnologije so potrdili tudi znanstveniki, ki so testirali najnovejši HONOR 90 in poudarili, da gre za funkcije, ki pomagajo razbremeniti oči, kar lahko vpliva tudi na krvni tlak, srčni utrip in človeški metabolizem. Poleg tega je HONOR 90 dosegel najvišje mesto po DXOMARK-ovi razvrstitvi zaslonov v svojem razredu pametnih telefonov. Vodilni svetovni laboratorij za ocenjevanje kakovosti je tako ocenjeval zmogljivost na šestih ključnih področjih zaslona: berljivost, barva, video, gibanje, dotik in artefakti. Z impresivno oceno 140, ki izpolnjuje pogoje za zlato oznako DXOMARK Display, si HONOR 90 zagotavlja hvalevreden položaj na svetovni lestvici zaslonov DXOMARK.



HONOR 90 se ponaša tudi z dinamično zatemnitvijo, ki simulira naravno svetlobo za lajšanje utrujenosti oči, kot je HONOR-jeva tehnologija Circadian Night Display, ki filtrira modro svetlobo in spodbuja naravno izločanje melatonina za izboljšanje kakovosti uporabnikovega spanca ponoči.

Ena od večjih prednosti novega telefona HONOR 90 je vgrajena velika 5000 mAh3 baterija, ki podpira celodnevno uporabo. Z enim polnjenjem lahko pametni telefon zagotovi do 19,5 ur neprekinjenega lokalnega pretakanja videoposnetkov. Ko je baterija skoraj prazna, jo lahko uporabniki napolnijo do 45 odstotkov s 66 W HONOR SuperCharge v samo 15 minutah, kar skrajša čas izklopa. Hiter in energijsko učinkovit HONOR 90 poganja Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ki ima za 20 odstotkov boljši GPU in za 30 odstotkov boljšo zmogljivost AI v primerjavi s svojim predhodnikom.

Telefon HONOR 90 je pri vseh večjih mobilnih operaterjih pri nas na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov. Izbirate lahko med polnočno črno in smaragdno zeleno barvi. 


__________

1 Tehnologija zatemnitve ultravisokofrekvenčne PWM naprave HONOR 90 s 3840 Hz ima certifikat TÜV Rheinland Flicker-free in dosega stopnjo zatemnitve brez tveganja, ki začne veljati le, ko je hitrost osveževanja 120 Hz. Testni standard za TÜV Rheinland certifikat brez utripanja sledi korelaciji med stopnjo tveganja utripanja in frekvenco utripanja v IEEE Std 1789-2015, ki opredeljuje raven brez utripanja, ko je frekvenca zatemnitve višja od 3125 Hz. Telefon ni medicinski pripomoček in ni na voljo za zdravljenje.

 2 Zaslon podpira največjo visokofrekvenčno zatemnitev PWM 3840Hz, ki se uporablja v situacijah z nizko svetlostjo. Zanašajte se na resnične izkušnje. Telefon ni medicinska oprema in ni namenjen zdravljenju.

3  Običajna zmogljivost baterije je 5000 mAh, nazivna zmogljivost baterije pa je 4900 mAh.

###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

VIR: Futura DDB