glavni medijski sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije RTV Slovenija nas je razveselil z novico, da bo ogled največjega športnega dogodka na svetu mogoče spremljati do vključno leta 2032, ko bodo na sporedu poletne olimpijske igre v Brisbanu.

Spoštovani, 

glavni medijski sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije RTV Slovenija nas je razveselil z novico, da bo ogled  največjega športnega dogodka na svetu mogoče spremljati do vključno leta 2032, ko bodo na sporedu poletne  olimpijske igre v Brisbanu. 

RTV Slovenija, ki je del Evropske javne mreže radiotelevizij EBU, je s pridobitvijo pravic za prihodnji olimpijski cikel  poskrbela za prenos tekmovanj najboljših poletnih in zimskih športnikov in športnic ter nadaljevanje izjemne gledanosti,  ki so jo beležili med OI v Tokiu leta 2021 in OI v Pekingu leta 2022. 

Predsednik OKS-ZŠZ Franjo Bobinac
je ob prejemu novice izrazil svoje veselje in spoštovanje do nacionalne  televizije ter dodal: ''Mednarodni olimpijski komite je z odločitvijo, da medijske pravice za prenos največjega športnega  dogodka podeli Evropski javni mreži radiotelevizij EBU, naredil odlično potezo, saj je omogočil ogled Olimpijskih iger  brezplačno vse do leta 2032. 

Ta odločitev močno vpliva tudi na slovenski prostor, saj je glavni medijski partner Olimpijskega komiteja Slovenije RTV  SLO del te mreže, kar pomeni, da bomo lahko na kanalih nacionalne televizije spremljali slovenske športnice in  športnice najmanj do OI leta 2032. MOK je s svojo tezo, da ''mora biti šport dostopen vsem'' močno spremenil dosedanjo  politiko spremljanja največjega športnega dogodka v Evropi.  

Odkup medijskih pravic pomeni izjemno čast slovenskemu športu ter njegovim športnicam in športnikom. Ljubitelji  športa ter vsi državljani Slovenije bodo tako lahko še naprej spremljali člane olimpijskih reprezentanc ter stiskali pesti  za svoje favorite. Prostor na nacionalni televiziji bodo prejeli tudi športi, ki so sicer medijsko in marketinško manj zanimivi  ali prepoznavni. To bo zagotovo pripeljalo do pozitivnih učinkov na šport na vseh ravneh. Večja gledanost pomeni večjo 
priljubljenost kar lahko pripelje do večjega vpisa v klube in športna društva ter pridobitev novih sponzorjev. In kar je  najpomembneje, krepi zdravje, izboljšuje telesno pripravljenost ter kroji nove olimpijske junake.  

Hvala RTV Sloveniji, ker ostaja zvesti partner slovenskega olimpijskega gibanja ter skrbi za medijski razvoj in  prepoznavnost različnih športov v slovenskem prostoru.'' 

Odkup medijskih pravic za naslednje zimske Olimpijske igre v Italiji leta 2026 in poletne Olimpijske igre v Los Angelesu  leta 2028 sledijo tistim, ki si jih je RTV Slovenija pred časom že zagotovila za prihajajoči poletni olimpijski spektakel leta  2024 v Parizu. Verjamemo, da bo nacionalna televizija tudi tokrat poskrbela za zanimiv in pester olimpijski program, ki  si ga bo z veseljem ogledal sleherni ljubitelj slovenskega športa. 

Olimpijski pozdrav! 

VIRR: OKS