SkyShowtime že drugo leto predvaja filme, ki predstavljajo skoraj 50 % hollywoodskega prihodka od prodaje kino vstopnic – kar je več kot katerikoli drug ponudnik pretočnih storitev na svojem tržišču – vključno z milijardnim animiranim hitom The Super Mario Bros. Movie.

SkyShowtime že drugo leto predvaja filme, ki predstavljajo skoraj 50 % hollywoodskega prihodka od prodaje kino vstopnic – kar je več kot katerikoli drug ponudnik pretočnih storitev na svojem tržišču – vključno z milijardnim animiranim hitom The Super Mario Bros. Movie.
 
Manj kot eno leto po začetku delovanja v skandinavskih državah in le šest mesecev po končani širitvi na več kot 20 evropskih trgov se SkyShowtime zdaj ponaša z impresivnim in vse večjim naborom premier celovečernih filmov in ekskluzivnih serij.
 
SkyShowtime bo gostil nove filme kinematografskih studiev Paramount Pictures in Universal Pictures ter do konca letošnjega leta in v letu 2024 premierno predvajal še več filmskih uspešnic. Poleg tega je na dobri poti, da bo svojim naročnikom ponudil filme, ki so v letu 2023 ustvarili kar 50 % hollywoodskega prihodka od prodaje kino vstopnic.
 
Prav tako storitev SkyShowtime Pay One titles predstavlja 50 % hollywoodskega prihodka od prodaje kino vstopnic v letu 2022. Med velikimi uspešnicami iz leta 2022, ki so naročnikom storitve še vedno na voljo za ogled, so med drugim: Top Gun: Maverick, Jurski svet: Prevlada in Minioni: Grujev vzpon. SkyShowtime svojim naročnikom ponuja najboljše, kar ustvarja Hollywood.
 
Septembrske premiere:
 
  • Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves je akcijsko-pustolovski film, ki na velika platna prinaša bogat svet legendarne namizne igre. V filmu igrajo Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head in Hugh Grant.
  • Septembra bo kot izvirnik SkyShowtime premiero doživela priznana serija Poker Face. Z emmyjem nagrajena Natasha Lyonne igra Charlie, ki ima izjemno sposobnost, da lahko ugotovi, kdaj nekdo laže. S svojim avtom Plymouth Barracuda se odpravi na pot in na vsakem postanku naleti na nove like in nenavadne zločine, ki jih preprosto mora rešiti.
 
  • Codename: Annika, izvirna serija SkyShowtime, je finsko-švedska kriminalna drama. Zgodba se vrti okoli Emme, finske preiskovalke goljufij z umetninami, ki se pod krinko infiltrira v dražbeno hišo v Stockholmu, da bi raziskala povezavo podjetja z zloglasnim Blankom, ki je znan po pranju denarja. Da bi ostala neopažena, si Emma izbere identiteto Annike, vročekrvne dame, ki živi za divje zabave, droge in alkohol ter je pravo nasprotje hladne, umirjene in razumne Emme. Vendar pa to, da postane Annika, pomeni, da se mora Emma soočiti s spomini iz preteklosti, ki jih je poskušala pozabiti.
 
Oktobrske premiere:
 
  • V novi dokumentarni seriji The Family Stallone nominiranec za oskarja Sylvester Stallone, njegova žena Jennifer Flavin Stallone in tri hčerke, Sophia, Sistine in Scarlet, ponudijo vpogled v življenje ene najslavnejših hollywoodskih družin. Gledalci si bodo lahko Stallona ogledali v največji vlogi njegovega življenja – v vlogi očeta.
  • Special Ops: Lioness je serija, posneta po navdihu resničnega programa ameriške vojske. V njej spremljamo življenje Joe (Zoe Saldaña), ki se kot operativka Cie v vojni proti terorizmu trudi uskladiti zasebno in poklicno življenje. Ciin program Lioness, ki ga nadzorujeta Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) in Donald Westfield (Michael Kelly), rekrutira agresivno marinko Cruz (Laysla De Oliveira), da bi skupaj z Joe pod krinko delovali med oblastniki državnega terorizma in poskušali preprečiti naslednji 11. september. Serija bo za pretočno predvajanje ekskluzivno na voljo na vseh tržiščih SkyShowtime oktobra.
 
  • Fleeting Lies je španska izvirna serija SkyShowtime, ki bo za pretočno predvajanje na voljo oktobra. Lucío (Elena Anaya) mesec dni pred poroko in tik pred imenovanjem za direktorico podjetja izda Santi (Quim Gutiérrez), njen tekmec za napredovanje. Lucío obtožijo industrijskega vohunjenja in jo brez pomisleka odpustijo. Nenadoma Lucíino življenje ter njeno prihodnost preplavi negotovost in znajde se pred velikim izzivom: dokazati svojo nedolžnost in se posledično izogniti ječi.  Da bi lahko še naprej preživljala svojo družino, se poda na pot nezakonitih dejavnosti, hkrati pa pred njo skriva, kaj se je zgodilo. Laži bodo postajale vse bolj nevzdržne, njeno življenje pa vse bolj zapleteno.

Novembrske premiere:
 
  • Na SkyShowtime prihaja Frasier, zmagovita vrnitev kultne komedije. V novi seriji, v kateri je Kelsey Grammer tako igralec kot izvršni producent, spremljamo Frasierja Crana (Grammer) v novem poglavju njegovega življenja. Vrne se v Boston v Massachusettsu, kjer se mora spopasti z novimi izzivi, vzpostaviti nove odnose in končno izpolniti stare sanje. Frasier je nazaj! Poleg Grammerja v novi seriji nastopa tudi Jack Cutmore-Scott kot Frasierjev sin Freddy; Nicholas Lyndhurst je Frasierjev stari sošolec Alan, ki je postal univerzitetni profesor; Toks Olagundoye je Olivia, Alanova sodelavka in vodja univerzitetnega oddelka za psihologijo; Jess Salgueiro je Freddyjeva sostanovalka Eve in Anders Keith Frasierjev nečak David.
 
  • Dreamland je srčna drama o skrivnostih, lažeh, ljubezni in željah v družini štirih sester. Dogaja se v s soncem obsijanem britanskem obmorskem mestu Margate, od koder nudi temačen komičen vpogled v večgeneracijske ženske odnose in njihovo (nekoliko disfunkcionalno) družinsko dinamiko. Najstarejša sestra Trish (Agyeman) je s partnerjem Spenceom (Kiell Smith-Bynoe) že tretjič noseča. In tokrat se je odločila: deklica bo. Ob njej se zberejo njeni sestri Clare (Gabby Best) in Leila (Aimee-Ffion Edwards), mama (Frances Barber) in legendarna babica Margate (Sheila Reid) ter na posebnem Trishinem „festivalu manifestacije‟ „manifestirajo‟ deklico. A v njihovo življenje se nepričakovano vrne sestra Mel (Allen), kar lahko močno zamaje temelje družine. Njihov sanjski svet se lahko v hipu spremeni …
 
  • Renfield, sodobna zgodba o pošasti, pripoveduje zgodbo o zvestem, a trpečem služabniku Drakule, najbolj narcisoidnega šefa v zgodovini.  V filmu s komičnim tonom in zasnovo igrajo Nicholas Hoult v glavni vlogi, Awkwafina, Shohreh Aghdashloo in oskarjevec Nicolas Cage v vlogi Drakule. 
 
  • The Super Mario Bros. Movie je velika kinematografska uspešnica izpod režiserske taktirke Aarona Horvatha in Michaela Jelenica. V njem igrajo Chris Pratt, Charlie Day, Seth Rogen, Jack Black in Anya Taylor-Joy. Film, ki je osnovan na svetu Nintendovih iger Mario, gledalce z akcijsko komedijo povabi v živahno, razburljivo in novo vesolje, kakršnega še ni bilo. 
  
Decembrske premiere:
  
  • Lawmen: Bass Reeves, nova antološka serija, katere izvršna producenta sta nominiranec za oskarja Taylor Sheridan in nominiranec za nagrado emmy® David Oyelow, prihaja ekskluzivno na SkyShowtime. V osmih epizodah, v katerih igrajo Oyelowo, Lauren E. Banks, Demi Singleton, Forrest Goodluck, Barry Pepper, prejemnik častnega oskarja® Donald Sutherland in nominiranec za nagrado emmy® Dennis Quaid, si bomo ogledali še nikoli povedano zgodbo o najbolj legendarnem možu postave na Divjem zahodu: Bassu Reevesu (Oyelowo). Izvirna serija spremlja Reevesovo pot od sužnja do prvega temnopoltega predstavnika organa pregona zahodno od Mississippija. Čeprav je v svoji karieri aretiral več kot 3000 zločincev, je bilo njegovo delo naporno, saj se je spopadal z moralnim in duhovnim bremenom, ki je pustilo svoj pečat tudi na njegovi ljubljeni družini.
  • Pred prazniki bo gledalcem za pretočno predvajanje na voljo tudi film Transformers: Rise of the Beasts. Film gledalce popelje v 90. leta preteklega stoletja na pustolovščino z Avtoboti in predstavi povsem novo frakcijo Transformerjev – Maksimalce, ki se Avtobotom v obstoječi bitki za Zemljo pridružijo kot zavezniki.  
V začetku leta 2024 bo naročnikom na SkyShowtime na voljo še več epskih filmskih uspešnic in ekskluzivnih serij, med drugim: 

  • The Curse, izvirna SkyShowtime žanrska serija, ki raziskuje, kako lahko domnevno prekletstvo skali odnos novopečenega zakonskega para, ki poskuša spočeti otroka, medtem ko nastopa v svoji novi oddaji o prenovah doma. V seriji igrajo oskarjevka Emma Stone, Nathan Fielder in Benny Safdie. Nastopajo tudi nominiranec za oskarja Barkhad Abdi, nominiranec za nagrado emmy® Corbin Bernsen in Constance Shulman. Soustvarjalca in izvršna producenta serije The Curse, producentske hiše A24, sta Benny Safdie in Nathan Fielder, ki je serijo tudi režiral. Prek podjetja Fruit Tree so producenti tudi Emma Stone skupaj z Davom McCaryjem in Ali Herting, medtem ko je Josh Safdie izvršni producent. Serija bo na platformi na voljo leta 2024.
 
Generalni direktor SkyShowtime Monty Sarhan pravi: „SkyShowtime se manj kot leto dni po začetku delovanja ponaša z impresivnim naborom izjemnih vsebin. Od najnovejših hollywoodskih uspešnic in ekskluzivnih serij do naših lokalnih izvirnikov – SkyShowtime naročnikom po vsej Evropi ponuja neverjetno izbiro najboljše zabave na svetu. Ker leta 2024 prihaja še več spektakularne vsebine, bo SkyShowtime še naprej zagotavljal odlično zabavo po ugodni ceni.‟ 
 
SkyShowtime se ponaša s tisočimi urami kakovostne zabave za vso družino, zato imajo naročniki dostop do novih in ekskluzivnih serij, izvirnih vsebin, nagrajenih filmov, vsebine za otroke in družino ter vrsto kultnih filmov in serij studiev Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios in Peacock, ki jih lahko vse predvajajo z enega samega mesta. SkyShowtime je na voljo v Sloveniji, Albaniji, Andori, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, Madžarskem, na Kosovu, v Črni gori, Severni Makedoniji, na Norveškem, Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem, v Španiji in na Švedskem. 
 
SkyShowtime je uporabnikom neposredno na voljo prek aplikacije SkyShowtime na napravah Apple iOS, tvOS, Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung ter prek spletnega mesta: www.skyshowtime.com. Mesečna cena naročnine za SkyShowtime je 5,99 evra (brez reklam), s sedemdnevnim brezplačnim poskusnim obdobjem – prekličete jo lahko kadarkoli.  
 
Codename: Annika
Datum premiere: 30. september
Codename: Annika, izvirna serija SkyShowtime, je finsko-švedska kriminalna drama. Zgodba se vrti okoli Emme, finske preiskovalke goljufij z umetninami, ki se pod krinko infiltrira v dražbeno hišo v Stockholmu, da bi raziskala povezavo podjetja z zloglasnim Blankom, ki je znan po pranju denarja. Da bi ostala neopažena, si Emma izbere identiteto Annike, vročekrvne dame, ki živi za divje zabave, droge in alkohol ter je pravo nasprotje hladne, umirjene in razumne Emme. Vendar pa to, da postane Annika, pomeni, da se mora Emma soočiti s spomini iz preteklosti, ki jih je poskušala pozabiti.
 
Dreamland
Datum premiere: 21. november
Dreamland je srčna drama o skrivnostih, lažeh, ljubezni in željah v družini štirih sester. Dogaja se v s soncem obsijanem britanskem obmorskem mestu Margate, od koder nudi temačen komičen vpogled v večgeneracijske ženske odnose in njihovo (nekoliko disfunkcionalno) družinsko dinamiko. Najstarejša sestra Trish (Agyeman) je s partnerjem Spenceom (Kiell Smith-Bynoe) že tretjič noseča. In tokrat se je odločila: deklica bo. Ob njej se zberejo njeni sestri Clare (Gabby Best) in Leila (Aimee-Ffion Edwards), mama (Frances Barber) in legendarna babica Margate (Sheila Reid) ter na posebnem Trishinem „festivalu manifestacije‟ „manifestirajo‟ deklico. A v njihovo življenje se nepričakovano vrne sestra Mel (Allen), kar lahko močno zamaje temelje družine. Njihov sanjski svet se lahko v hipu spremeni …
 
Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves
Datum premiere: 29. september
Očarljiv tat in skupina neobičajnih pustolovcev se lotijo epskega ropa, da bi dobili nazaj izgubljeni predmet, vendar gredo stvari nevarno narobe, ko naletijo na napačne ljudi. Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves v smešni akcijski pustolovščini na velika platna prinaša bogat in igriv svet legendarne igre igranja vlog. Igrajo: Sophia Lillis, Chris Pine, Michelle Rodriguez, Daisy Head, Regé-Jean Page, Justice Smith, Chloe Coleman in Hugh Grant.
 
Fleeting Lies
Datum premiere: 9. oktober
Fleeting Lies je španska izvirna serija SkyShowtime, ki bo za pretočno predvajanje na voljo oktobra. Lucío (Elena Anaya) mesec dni pred poroko in tik pred imenovanjem za direktorico podjetja izda Santi (Quim Gutiérrez), njen tekmec za napredovanje. Lucío obtožijo industrijskega vohunjenja in jo brez pomisleka odpustijo. Nenadoma Lucíino življenje ter njeno prihodnost preplavi negotovost in znajde se pred velikim izzivom: dokazati svojo nedolžnost in se posledično izogniti ječi.  Da bi lahko še naprej preživljala svojo družino, se poda na pot nezakonitih dejavnosti, hkrati pa pred njo skriva, kaj se je zgodilo. Laži bodo postajale vse bolj nevzdržne, njeno življenje pa vse bolj zapleteno.
 
Frasier
Prihaja novembra
V novi seriji spremljamo Frasierja Crana (Grammer) v novem poglavju njegovega življenja, ko se vrne v Boston v Massachusettsu, kjer se mora spopasti z novimi izzivi, vzpostaviti nove odnose in končno izpolniti stare sanje. Frasier se je vrnil! Poleg Grammerja v obnovljeni seriji nastopa tudi Jack Cutmore-Scott kot Frasierjev sin Freddy; Nicholas Lyndhurst je Frasierjev stari sošolec Alan, ki je postal univerzitetni profesor; Toks Olagundoye je Olivia, Alanova sodelavka in vodja univerzitetnega oddelka za psihologijo; Jess Salgueiro je Freddyjeva sostanovalka Eve in Anders Keith Frasierjev nečak David.
 
Lawmen: Bass Reeves
Prihaja decembra
Serija Lawman: Bass Reeves bo oživila legendarnega moža postave in odpadnike Divjega zahoda. Reeves (Oyelowo), znan kot največji junak skrajnega roba poseljenega ozemlja v ameriški zgodovini, je v obdobju po državljanski vojni na indijanskem ozemlju deloval kot zvezni mirovnik in ujel več kot 3000 najnevarnejših zločincev, ne da bi bil kdaj ranjen. Lawman: Bass Reeves je antološka serija, ki bo v prihajajočih izdajah spremljala ostale ikonične može postave in odpadnike, ki so vplivali na zgodovino.
 
Poker Face
Datum premiere: 15. september
Septembra bo kot izvirnik SkyShowtime premiero doživela priznana serija Poker Face. Z emmyjem nagrajena Natasha Lyonne igra Charlie, ki ima izjemno sposobnost, da lahko ugotovi, kdaj nekdo laže. S svojim avtom Plymouth Barracuda se odpravi na pot in na vsakem postanku naleti na nove like in nenavadne zločine, ki jih preprosto mora rešiti.
 
Renfield
Prihaja novembra
Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, franšiza X-Men) v tej sodobni zgodbi o Drakulovem zvestem služabniku igra Renfielda, trpečega pomočnika najbolj narcisoidnega šefa v zgodovini – Drakule (oskarjevec Nicholas Cage). Renfield je svojemu gospodarju prisiljen priskrbeti žrtve in izpolniti vse njegove želje, ne glede na to, kako nizkotne so. Toda zdaj, po stoletjih podložnosti, je Renfield pripravljen ugotoviti, ali obstaja življenje zunaj sence Princa teme.  A ko bi le lahko ugotovil, kako naj prekine svojo soodvisnost.
 
Special Ops: Lioness
Datum premiere: 30. oktober
Serija, ki jo je ustvaril nominiranec za oskarja Taylor Sheridan, Special Ops: Lioness je posneta po resničnem vojaškem programu in spremlja Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), predano mlado marinko, ki se pridruži ekipi Lioness, da bi pomagala od znotraj uničiti teroristično organizacijo. Zoe Saldaña igra Joe, načelnico programa Lioness, ki je zadolžena za usposabljanje, upravljanje in vodenje svojih tajnih agentk.
 
The Curse
Prihaja v letu 2024
The Curse, izvirna serija SkyShowtime, je žanrska serija, ki raziskuje, kako lahko domnevno prekletstvo skali odnos novopečenega zakonskega para, ki poskuša spočeti otroka, medtem ko nastopa v svoji novi oddaji o prenovah doma. V seriji igrajo oskarjevka Emma Stone, Nathan Fielder in Benny Safdie. Nastopajo tudi nominiranec za oskarja Barkhad Abdi, nominiranec za nagrado emmy® Corbin Bernsen in Constance Shulman. Soustvarjalca in izvršna producenta serije THE CURSE, producentske hiše A24, sta Benny Safdie in Nathan Fielder, ki je serijo tudi režiral. Prek podjetja Fruit Tree so producenti tudi Emma Stone skupaj z Davom McCaryjem in Ali Herting, medtem ko je Josh Safdie izvršni producent. Serija bo na platformi na voljo leta 2024.
 
The Family Stallone
Datum premiere: 2. oktober
Trikratni nominiranec za oskarja Sylvester Stallone se je po tem, ko je odigral nekaj najbolj legendarnih likov v filmski zgodovini, pred kamerami pripravljen pokazati v po njegovem mnenju največji vlogi svojega življenja – v vlogi očeta: V tej novi seriji Stallone s svojimi tremi hčerkami in ženo ponudi vpogled v življenje ene najslavnejših hollywoodskih družin.
 
The Super Mario Bros. Movie
Datum premiere: 5. november
Iz studia, ki je ustvaril animirane uspešnice, kot sta Despicable Me in Sing, prihaja najnovejša zabavna pustolovščina, ustvarjena po Nintendovi svetovno uspešni franšizi videoiger o brkatem vodovodarju Mariu in njegovem pretegnjenem bratu Luigiju, v kateri morata pred zlobnežem Bowserjem rešiti princeso Peach. V filmu so glavnim junakom svoj glas posodili dobitnica zlatega globusa Anya-Taylor Joy ter mojstra komedije Chris Pratt in Charlie Day.
 
Transformers: Rise of the Beasts
Prihaja decembra
Transformers: Rise of the Beasts  bo gledalce popeljal v 90. leta preteklega stoletja na pustolovščino z Avtoboti in predstavil povsem novo nadaljevanje Transformerjev – Maksimalce, ki se bodo Avtobotom v obstoječi bitki za Zemljo pridružili kot zavezniki. Režiser filma je Steven Caple Jr., igrata pa Anthony Ramos in Dominique Fishback.
 
Več o SkyShowtime
SkyShowtime je hitro rastoča storitev pretočnega predvajanja v Evropi. Kot skupno podjetje družb Comcast in Paramount Global SkyShowtime ponuja najboljšo hollywoodsko in lokalno zabavo na enem mestu.
 
Od filmov in izvirnih serij kultnih blagovnih znamk studiev, kot so Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios in Peacock, pa vse do izvirnih serij SkyShowtime Original series, je SkyShowtime novo mesto prvovrstne zabave v Evropi.
 
SkyShowtime, ki se je na vseh svojih trgih začel predvajati v začetku tega leta, je na voljo v Sloveniji, Albaniji, Andori, Bosni in Hercegovini, Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Finskem, Madžarskem, na Kosovu, v Črni gori, Severni Makedoniji, na Norveškem, Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem, v Španiji in na Švedskem. Na nekaterih trgih je na voljo prek izbranih ponudnikov televizijskih storitev in na napravah Apple iOS, tvOS, Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, na pametnih televizorjih Samsung ter prek spletnega mesta.

VIR: MSL