Skupna vrednost popustov za znižano porabo energije v obdobju od januarja do marca, ki jih bo GEN-I namenil svojim odjemalcem, bo znova skoraj milijon evrov, s čimer je GEN-I skupno vsoto vseh letos obračunanih popustov, namenjenih odjemalcem za privarčevano energijo, povečal na skoraj dva milijona evrov.

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv Naš stik
Skupna vrednost popustov za znižano porabo energije v obdobju od januarja do marca, ki jih bo GEN-I namenil svojim odjemalcem, bo znova skoraj  milijon evrov, s čimer je GEN-I skupno vsoto vseh letos obračunanih popustov, namenjenih odjemalcem za privarčevano energijo, povečal na skoraj dva milijona evrov.

Odjemalci GEN-I so na računih za električno energijo in zemeljski plin prejeli že drugi popust za varčevanje z energijo, odkar v Sloveniji za vse dobavitelje električne energije in zemeljskega plina veljajo navzgor omejene cene. V prvih treh mesecih letošnjega leta so v primerjavi z enakim obdobjem lani skupaj zmanjšali porabo zemeljskega plina za 13 odstotkov in električne energije za odstotek. Odjemalci zemeljskega plina so tako v teh dneh že drugič letos na računih deležni 26 evrov popusta. S tem popustom je povprečni prihranek odjemalca, ki mu zemeljski plin dobavlja GEN-I, za prve tri mesece letošnjega leta dosegel dobrih 90 evrov. Z manjšo porabo so si namreč odjemalci lahko delno tudi sami znižali mesečne račune.

Višina skupnih popustov, ki jih je GEN-I v času reguliranih cen namenil svojim odjemalcem, se je z junijskima popustoma povišala na skoraj dva milijona evrov. Tudi v prihodnjih mesecih bodo odjemalce spodbujali k uporabi energentov na način, ki jim lahko zniža mesečni račun. Nasvetom za varčno rabo so v tem letu na spletnem portalu za uporabnike Moj GEN-I dodali individualne prikaze porabe in primerjavo porabe s primerljivimi gospodinjstvi ter vpogled v povprečni urni odjem med delovnikom, s čimer lahko uporabniki lažje ocenijo svojo porabo in premislijo, kako bi jo lahko prilagodili za še dodatno znižanje stroškov na mesečnih računih. V GEN-I so prepričani, da bodo nasveti, ki jih tako v obliki videovsebin kot informacij na spletnem portalu, družabnih omrežjih in računih delijo s svojimi odjemalci, olajšali tudi prilagoditev na nov način obračunavanja omrežnine, ki so ga za prihodnje leto napovedali v Agenciji za energijo.

VIR: Naš Stik