SP v nordijskem smučanju med 21. 2. in 5. 3. 2023 na TV SLO, Valu 202 in rtvslo.si

Dolina pod Poncami bo končno gostila svetovno prvenstvo. V Planici se nam med 21. 2. in 5. 3. 2023 obetajo izjemni boji tekmovalk in tekmovalcev v smučarskih skokih, tekih in nordijski kombinaciji.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
6. februar 2023 ob 11:53
Ljubljana - RTV SLO
V tej zimsko pravljični idili bo tudi RTV Slovenija na vseh treh svojih platformah poskrbela, da bodo gledalke in gledalci lahko uživali v športnih prenosih največjega zimskega športnega dogodka doslej na slovenskih tleh.



Foto: Smučarska zveza Slovenije.

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Dogajanja v smučarskem teku bo na reporterskem mestu spremljal uigran dvojec Marjan Fortin in strokovni sodelavec Tomas Globočnik. Reporter moških tekem v smučarskih skokih bo Peter Kavčič, reporter ženskih tekem pa Miha Mišič. Na mestu strokovnega reporterja bo Jelko Gros, ki skoke skupaj z nami spremlja že več kot 20 let. Osrednji studio v Ljubljani bo točka, kamor se bodo novinarji oglašali s številnih mest v Planici. Vodila ga bosta Anže Bašelj in Sara Benkovič. Oglašali se bomo iz mešanih con in dobili prve odgovore naših in tujih tekmovalcev, naši leteči reporterji se bodo javljali s trenerske skakalne tribune in z mest ob tekaških progah. V našem ljubljanskem studiu bomo z gosti iz sveta nordijskih športov analizirali dogajanje in s pomočjo moderne tehnologije predstavili vse, kar morajo gledalci vedeti o tekmah. Upamo, da se bomo v večernem času velikokrat ob medaljah naših tekmovalk in tekmovalcev oglasili tudi iz Kranjske Gore, kjer bodo svečano podeljevali priznanja najboljšim. Dogajanje v Planici bo v dveh tednih tudi pomemben del dnevnoinformativnih oddaj, pa tudi oddaje Dobro jutro. Začnemo 21. februarja ob 20. uri z našim studiem in nato prenosom svečane otvoritev nordijskega svetovnega prvenstva v Planici.

VAL 202
Val 202 si bo, tako kot je navada ob največjih športnih dogodkih, nadel športno preobleko. Vsako popoldne po 13. uri bo program najbolj poslušane radijske postaje poslušalce nagovarjal iz mobilnega studia v dolini pod Poncami. S pomočjo radijskih športnih reporterjev boste ujeli vrhunce nordijskega svetovnega prvenstva, slišali intervjuje s športniki, analize ter komentarje pestrega dogajanja. Tudi najbolj zahtevni športni poznavalci boste ažurno obveščeni o vseh vidikih prvenstva. Voditeljski pari bodo v prepletu s športnimi vrhunci in glasbo ponudil vpogled v zakulisje, razmisleke o širšem pomenu dogodka, denimo za zimski turizem v regiji in razvoj nordijskega športa v Sloveniji. Val 202 bo z izbranimi glasbenimi skupinami obogatil tudi program podelitve kolajn v Kranjski Gori. V nordijski preobleki in dobri formi pričakujemo največji zimski športni dogodek doslej na slovenskih tleh.

SPLETNI PORTAL www.rtvslo.si
Na spletnem portalu www.rtvslo.si bo zaživela posebna podstran, ki jo najdete na naslovu www.rtvslo.si/planica2023. V pripravah in med samim prvenstvom bomo opravili številne intervjuje in analize. Ne bodo manjkali niti podkasti z zanimivimi gosti. Na MMC-ju si boste lahko ogledali vse prenose tekem in tudi vsebine, ki jih ne bo v prenosu na TV SLO 2.