Z obiskom raziskovalno-razvojnega centra avtomobilskega koncerna KIA (HYUNDAI Motor Group) se je v petek zaključil 3-dnevni uradni program gospodarske delegacije, ki je spremljala Podpredsednico Vlade RS in Ministrico za zunanje in evropske zadeve, Tanjo Fajon, ter Ministra za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaža Hana, na njunem obisku v Južni Koreji.

Z obiskom raziskovalno-razvojnega centra avtomobilskega koncerna KIA (HYUNDAI Motor Group) se je v petek zaključil 3-dnevni uradni program gospodarske delegacije, ki je spremljala Podpredsednico Vlade RS in Ministrico za zunanje in evropske zadeve, Tanjo Fajon, ter Ministra za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaža Hana, na njunem obisku v Južni Koreji. Ministra in člane delegacije je s svojo ekipo sprejel Predsednik in Generalni direktor korporacije KIA, Hom Sung Song, s katerim je spregovoril tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič (na fotografiji). Pogovori so tekli predvsem v smeri trendov razvoja avtomobilske industrije v svetu, predstavljen je bil proces prestrukturiranja slovenskih avtomobilskih podjetij, potencial za njihovo vključitev v dobavne verige skupine KIA, njeno pomembno povezanost z Luko Koper ter prizadevanja za zmanjšanje okoljskega odtisa. Ob skupni večerji pa so bile v sproščenem pogovoru še poglobljene pomembne poslovne vezi.

Predsednik VZMD se je tudi po zaključku uradnega programa delegacije zadržal v Seulu ter bil prisoten na razstavnem prostoru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors' Network (investo.international) tudi ob sobotnem zaključku uvoznega sejma KOREA IMPORT FAIR - KIF 2023, ki ga je Ministrica Fajon, skupaj s tamkajšnjim Ministrom za trgovino, Dukgeun Ahn, slavnostno odprla minuli četrtek. Po otvoritvi sejma je v Seulu potekala tudi uradna otvoritev Veleposlaništva RS v Južni Koreji ter sprejem ob Dnevu državnosti, ki so se ga udeležili številni predstavniki diplomatskega zbora in nekateri predstavniki gospodarstva, skupaj s Predsednikom Korejskega združenja uvoznikov, Byung-kwan Kim (na fotografiji z mag. Verbičem).

VIR: VZMD