Nova platforma na SES-ovem vrhunskem satelitu bo zadovoljila naraščajoče povpraševanje po združevanju in distribuciji športnih vsebin

25. september 2022 - Družba SES, vodilni svetovni ponudnik rešitev za povezljivost vsebin, uvaja prvo namensko satelitsko distribucijsko platformo. Na njej bo lahko SES-ova hitro rastoča baza strank na področju športa in prireditev uspešno združevala ter prenašala vznemirljive športne dogodke in ostale prireditve v živo na zaslonih po vsej Evropi in v regiji MENA (Bližnji vzhod in Severna Afrika).

Nova specializirana platforma za distribucijo športnih dogodkov in prireditev ponuja zmogljivo in široko pokritost v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. Uporablja najnovejšo modulacijo DVBS2x, ki imetnikom medijskih pravic ter pooblaščenim prejemnikom vsebin omogoča visoko prepustnost, večjo učinkovitost omrežja, prilagodljivost in varnost. Platforma bo podpirala različne uporabnike, vključno z izdajatelji televizijskih programov, profesionalnimi športnimi ligami, nacionalnimi in mednarodnimi športnimi združenji ter nosilci športnih pravic, ki bodo prenašali velike športne dogodke po svetu, vključno z vsebinami zimskih športov in motorističnih športov.

Ena od prvih strank, ki je začela uporabljati novo platformo za avtomobilske športe v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in severna Afrika), je WRC Promoter. Florian Ruth, višji direktor za vsebine in komunikacije pri WRC Promoter, je dejal: "Ker še naprej povečujemo število naših prireditev, se veselimo, da bomo lahko podaljšali partnerstvo s SES kot distributerjem satelitskih vsebin in izkoristili novo platformo za distribucijo v Evropi in v regiji MENA. V zadnjih petih letih smo uspešno sodelovali, SES pa je zagotavljal zanesljivo in visoko raven SLA (dogovor o ravni storitve), s čimer je zagotovil, da so naše vsebine dosegle ljubitelje motošporta v celotni regiji."

"S ponovno oživitvijo športa in prireditev v živo po dveh letih epidemijskega premora smo bili priča vse večji potrebi po zagotavljanju, da bodo lahko naši partnerji navijačem zagotovili svoje ključne športne vsebine zanesljivo in v najvišji možni kakovosti slike," je dejal Michele Gosetti, vodja prodaje za šport in prireditve pri družbi SES. "SES je prvič vzpostavil platformo, namenjeno športnim vsebinam in dogodkom v Evropi in v obm regiji MENA, kar potrjuje našo zavezanost strankam in partnerjem na področju športnih ter ostalih dogodkov. Vse to, skupaj z našo celotno geostacionarno floto, optično in IP infrastrukturo, nam bo omogočilo, da bomo še naprej dosegali najširše možno občinstvo."

SES kot vodilna družba na področju športa in prireditev vsak dan predvaja več kot 700 ur vrhunskega športa in sodeluje z več kot 500 strankami na področju športa in prireditev. SES prenaša širok nabor športov, od moškega in ženskega profesionalnega nogometa, ameriškega nogometa, tenisa, golfa in kriketa do kolesarstva. Med njimi so tudi aktualna tekmovanja in tekme za odmevne lige, kot je NFL, Premier liga in Prva italijanska ženska liga Serie A, do bolj specifičnih športov, kot so avtomobilski.


O družbi SES

Družba SES ima drzno vizijo, da z distribucijo video vsebin najvišje kakovosti in z zagotavljanjem brezhibne povezljivosti po vsem svetu zagotavlja neverjetna doživetja povsod na svetu. Kot vodilni ponudnik globalnih rešitev za povezljivost vsebin SES upravlja z edino multi-orbitalno konstelacijo satelitov na svetu z edinstveno kombinacijo globalne pokritosti in visoke zmogljivosti, vključno s komercialno dokazanim sistemom O3b v srednji zemeljski orbiti z nizko zakasnitvijo. SES lahko z uporabo obsežnega in inteligentnega omrežja v oblaku zagotavlja visokokakovostne rešitve povezljivosti kjer koli na kopnem, na morju ali v zraku ter je zaupanja vreden partner vodilnih svetovnih telekomunikacijskih podjetij, operaterjev mobilnih omrežij, vlad, ponudnikov povezljivosti in storitev v oblaku, izdajateljev televizijskih programov, operaterjev video platform in lastnikov vsebin. SES-ovo video omrežje prenaša ~8.000 kanalov in ima neprimerljiv doseg 366 milijonov gospodinjstev ter zagotavlja upravljane medijske storitve za linearne in nelinearne vsebine. Družba kotira na pariški in luksemburški borzi (Ticker: SESG). Dodatne informacije so na voljo: www.ses.com.


PR: Grayling