Saša Lesjak (Zavod RISA): Informacije za vse – kultura za vse Javno predavanje in delavnica Četrtek, 23. 2. 2023, 18.00

Saša Lesjak (Zavod RISA): Informacije za vse – kultura za vse
Javno predavanje in delavnica
Četrtek, 23. 2. 2023, 18.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana
____________

Dostop do kulturnih dobrin mora biti omogočen vsem. Na predavanju in delavnici Informacije za vse – kultura za vse se bomo seznanili z lahkim branjem (ang. easy-to-read), ki je namenjeno predvsem ljudem z različnimi oviranostmi in osebam, ki imajo slabše razvito veščino branja ali slabo poznajo jezik. Saša Lesjak iz Zavoda RISA, Centra za splošno, funkcionalno in kulturno opismenjevanje bo na predavanju pokazala, kako si je lahko branje ali lažji jezik utrjeval pot v knjige in ostale medije, muzeje ter na druga kulturna prizorišča. Zakaj je nujno, da se njegove poti razvejajo, in kaj to pomeni za ljudi, ki lahko branje potrebujejo? V sklopu dogodka bo s prijavljenimi udeleženkami_ci potekala krajša delavnica pisanja in prilagajanja besedil v lahko branje. Za udeležbo se prijavite na info@scca-ljubljana.si. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

VEČ
____________

Organizacija: SCCA-Ljubljana in Zavod RISA
Program podpira: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in sklad Kultura nova.
Video večer s Postajo DIVA: Rene Rusjan
Pogovor in projekcija
Petek, 24. 2. 2023, 19.00
Galerija Photon, Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana
____________

Na februarskem Video večeru gostimo vizualno umetnico, kiparko, profesorico in direktorico programov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici Rene Rusjan. Predstavila nam bo del svojega raznolikega opusa, ki ga je ustvarila v mediju videa.

Program Video večerih s Postajo DIVA vabi avtorice_je, ki so vključeni v arhiv, da spregovorijo o svojem delu in ozadju nastanka posameznih video projektov. Predstavitev v galeriji (artist talk) spremljajo projekcije s komentarji, čemur sledi pogovor s publiko. Video večere pripravlja strokovna sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec.

VEČ
____________

Organizacija: SCCA-Ljubljana in Zavod RISA
Program podpira: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in sklad Kultura nova. 

VIR: SCCA-Ljubljana