napovednik


Sara Bezovšek: Nature is HealingRazstava

16.–20. 8. 2022, Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana
Odprtje: torek, 16. 8., 19.00 (vhod z Muzejske ploščadi)
____________

Drugo razstavno sodelovanje med SCCA-Ljubljana in FeKK bo prostor Projektne sobe SCCA spremenilo v definitivni covidni meme Narava se celi. Post lockdown momentum nadoknaditi zamujeno, ponovni zagon gospodarstva, povratek foma in yola, so ta posrečen novorojeni hec, ki je globoko v sebi izdajal naivno upanje, da lahko narava vendarle reši samo sebe, zadušili, še preden je zadihal nekoliko bolj čist zrak.

Projektna soba SCCA bo za čas festivala postala razstavni prostor in instalacija, ki nas bo v stilu »skrolanja«, ki ga Sara Bezovšek uporablja pri pripovedovanju in dramaturgiji pri svojih spletnih projektih, popeljal od njenih zgodnjih pa vse do najnovejših del, od špekulativnosti do virtualne resničnosti, od narave do atomske zime. Obiskovalka_ec bo soočen_a s kontrastom rešitev in katastrof, utopij in distopij ter z ultimativnim vprašanjem, ali izhod sploh še obstaja.

Sara Bezovšek (1993) je vizualna umetnica, ki deluje na področjih novih medijev, eksperimentalnega filma in grafičnega oblikovanja.

Razstava bo odprta od torka do sobote med 19.00 in 22.00.

VEČ

GRADIVO ZA MEDIJE
____________
Kurator: Peter Cerovšek
Organizacija: SCCA-Ljubljana, Društvo Kraken/FeKK – festival kratkega filma Ljubljana
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo
Sponzor: Botanični vrt Univerze v Ljubljani
Partnerji: Aksioma, Galerija Škuc, Kibla, MG+MSUM, Forum Ljubljana, KUD Mreža/Galerija Alkatraz

PR: SCCA-Ljubljana.