Prireditev

Kategorije dogodka:

Prireditev
Lokacija
Naslov:

Adamičeva cesta 16, 1290 Grosuplje
 Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini
24.03.2023 ob 19.00
Za vse tiste, ki Jolande še ne poznate…
 
Jolanda Ravnikar je glasbena ustvarjalka, zborovska pevka z izjemno življenjsko glasbeno šolo. Pevka, interpretka, je znanka mnogih glasbenih prireditev. Njen glas je pronicljiv, izraz jasen. Imela je že več svojih koncertov, pri tem pa vedno poskrbi, da so njeni koncerti nabiti z ljubeznijo in energijo. Na koncu je nagrajena z bučnimi aplavzi, ki ji povrnejo ves vložen trud.
 
V svojem življenju, ki ni bilo lahko, hrepeni po tem, da vedno znova ruši meje, da kljubuje letom in daje vtis lahkotnosti in motivira vse okoli sebe. Je borka in nikoli ne odneha! Je dolgoletna prostovoljka Onkološkega inštituta Ljubljana, ki že nekaj let zapored samoiniciativno glasbeno razveseljuje na »božični večer« bolnike z rakom. Odlikovana je z najvišjim priznanjem predsednika države Boruta Pahorja. Je organizatorka več dobrodelnih koncertov »Pesem zate«, katerega sredstva so se s pomočjo nastopajočih zvezd slovenske glasbe zbirala za otroke z rakom v okviru Društva za boj proti raku in Zveze prijateljev mladine. Ko na koncertih tudi sama stopi na oder ter zapoje, nastane tišina … Kljub njeni drobni postavi iz nje na odru veje neizmerna veličina!
 
Njena želja je namreč nastopati. Uresničevati sanje, za katere sama pravi, da ni nikoli prepozno. Glasba je njeno življenje, z njo diha, živi, ustvarja in upa. Skozi pesem izraža svoja globoka čustva, ljubezen, veselje.
 
V tem duhu je tako v preteklem letu v prelepi idilični lokaciji fužinskega gradu v Ljubljani,  ob svojem 70. jubileju, pripravila koncert izbranih šansonov.
 
LA NATURE DE L’AMOUR AU JUBILÉ DE MA VIE
ŠANSONI LJUBEZNI OB JUBILEJU MOJEGA ŽIVLJENJA
 
Za vse tiste pa, ki Jolando dobro poznate, ste z njo že sodelovali ali jo začutili, pa zdaj velja povabilo k poslušanju izbranih šansonov, v katerih boste našli delček sebe!
 
Glede na to, da je Jolanda  rojena Grosupeljčanka,  se vedno rada vrača v svoj rodni kraj. S pesmijo želi pozdraviti  vse svoje prijatelje,  vse svoje sokrajane, predvsem pa sokrajanke ob materinskem dnevu s svojim nastopom izbranih skladb pod imenom »Večer z Jolando« in glasbeniki. Zagotovo bo to nepozaben večer, poln emocij, ljubezni in pozitivne energije.
 
Pridite, lepo bo!

VIR: Občina Grosuplje