Dve zlati nagradi za modele, ki povečujejo doživetja za različne življenjske sloge.

Dve zlati nagradi za modele, ki povečujejo doživetja za različne življenjske sloge.

75 nagrad v devetih kategorijah, od oblikovanja izdelkov do uporabniške izkušnje, za televizorje, gospodinjske aparate, pametne telefone in druge naprave.


Ljubljana, 1. marec 2024 - Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je na prestižnem nemškem mednarodnem oblikovalskem tekmovanju International Forum (iF) Design Awards 2024 prejelo skupno 75 nagrad. Med priznanji sta bili tudi dve zlati nagradi za televizor Samsung OLED (S95C) in za embalažo Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition. 

Nagrade iF Design Awards, ki so bile ustanovljene leta 1953 kot Die Gute Industrieform e.V., ocenjujejo celovit nabor dejavnikov, vključno z razlikovanjem in vplivom, v skupno devetih kategorijah: Oblikovanje izdelkov, oblikovanje embalaže, komunikacijsko oblikovanje, notranja arhitektura, strokovni koncept, oblikovanje storitev, arhitektura, uporabniška izkušnja (UX) in uporabniški vmesnik (UI).

»Oblikovanje zabavne elektronike ima ključno vlogo pri tem, kako uporabniki doživljajo izdelke, in te nagrade pomenijo, da Samsung na tem področju nenehno napreduje,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja korporativnega centra za oblikovanje pri podjetju Samsung Electronics. »Še naprej dajemo prednost oblikovanju, ki je bistveno in zvesto namenu izdelka, v prihodnje pa se bomo uskladili s spreminjajočim se življenjskim slogom potrošnikov in izboljšali njihove izkušnje s stalnimi oblikovalskimi inovacijami.«


Zlati nagradi za dva inovativna izdelka
Televizor OLED (S95C) je izjemno tanek, meri le 9,9 mm, kar zmanjšuje vrzel pri namestitvi televizorja in omogoča njegovo tesno pritrditev na steno. To izboljša kakovost prostora, hkrati pa uporabnikom omogoča čim bolj poglobljeno avdiovizualno izkušnjo z uporabljeno tehnologijo Dolby Atmos, ki zagotavlja realističen tridimenzionalni zvok.

Embalaža za telefon Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition odraža nedokončan slog ateljela Maison Margiela z izrazitim vzorcem šivov na sredini zavihka. Celotno ohišje embalaže spominja na vrsto arhivske škatle za vzorce, ki se uporablja v obrtniških trgovinah za shranjevanje različnih vzorcev tkanin in niti. Poleg tega tkanina na papirni osnovi, ki pokriva zunanjost embalaže, brezhibno združuje napravo z estetiko visoke mode ateljeja Maison Margiela. 


75 nagrad, od televizorjev do gospodinjskih aparatov in pametnih telefonov
75 nagrad za podjetje Samsung Electronics je bilo podeljenih v vseh kategorijah oblikovanja. Poleg zlatih nagrad za televizor OLED (S95C) in embalažo Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition je Samsung prejel nagrade v kategoriji oblikovanja izdelkov za pralno-sušilni stroj Bespoke AI Laundry Combo™, pralni stroj vse-v-enem, Music Frame, prilagodljiv brezžični zvočnik, zasnovan tako, da se brez težav zlije z okolico, in Galaxy Z Flip5 in Galaxy Z Fold5, zložljiva pametna telefona, ki uporabljata nov oblikovni faktor za povečanje uporabniške izkušnje z večjim zaslonom. 

Med drugimi izdelki in storitvami, ki so prejeli priznanje za oblikovalsko odličnost, so Samsung Now+, Q Symphony in spletna stran Design Samsung. Samsung Now+ prikazuje uporabne informacije, kot sta vreme ali posnetek domače varnostne kamere v živo, ne da bi bil televizor sploh vklopljen, Q Symphony z uporabo zvočne tehnologije umetne inteligence za analizo prostora, ki ga gledajo potrošniki, povečuje potopitvene izkušnje, najnovejša različica spletne strani Design Samsung pa ima izboljšano mobilno izkušnjo in uporabniku prijazen vmesnik. 

 ###

O podjetju Samsung Electronics
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

VIR: Millenium promocija