Evropska konferenca prikazuje, kako umetna inteligenca omogoča nove izkušnje povezanega življenjskega sloga s Samsung linijo izdelkov za leto 2024

Evropska konferenca prikazuje, kako umetna inteligenca omogoča nove izkušnje povezanega življenjskega sloga s Samsung linijo izdelkov za leto 2024 

Ljubljana, 20. februar 2024 - Podjetje Samsung Electronics, pionir na področju izkušenj s povezanimi napravami, od torka 20. februarja, gosti konferenco World of Samsung. Na dogodku bo predstavljena najnovejša paleta Samsung izdelkov za leto 2024, in sicer s področja televizorjev, avdio opreme, mobilnih naprav, pametnega doma in digitalnih naprav. 

»V podjetju Samsung z inovacijami ustvarjamo izkušnje, ki našim strankam pomagajo živeti bolj udobno in povezano življenje. Od našega prvega pametnega telefona z umetno inteligenco in vodilnih televizorjev QLED, naši izdelki zaživijo z močjo SmartThings in inovacijami umetne inteligence,« je dejal Benjamin Braun, glavni direktor trženja podjetja Samsung Europe. »Na dogodku World of Samsung praznujemo, kako je moč umetne inteligence danes tu - in kako resnično vpliva na življenje naših strank zdaj in v prihodnosti.«

Na letošnjem dogodku World of Samsung bodo mediji in partnerji v Nemčiji ne le videli najnovejše Samsung naprave, temveč tudi praktično izkusili, kako te naprave uporabljajo zmogljivosti umetne inteligence, da bi bilo življenje manj zapleteno, bolj priročno in bolje povezano. Na dogodku bo Samsung predstavil tudi podrobnosti o svoji viziji umetne inteligence za vse, ki se osredotoča na to, kako bo tehnologija UI ljudem omogočila bolj intuitivno in priročno uporabo naprav kot kdaj koli prej.


Vstop v novo obdobje mobilne umetne inteligence in opolnomočenje vsakodnevnih izkušenj 
Galaxy S24 serija, ki je bila prvotno predstavljena prejšnji mesec na dogodku Galaxy Unpacked, prinaša nove mobilne izkušnje z umetno inteligenco Galaxy AI. Na dogodku World of Samsung bodo udeleženci lahko izkusili, kako umetna inteligenca okrepi skoraj vsako interakcijo na najnovejših vodilnih pametnih telefonih Galaxy.

Sprotno prevajanje (Live Translate) na primer omogoča dvosmerno glasovno in besedilno prevajanje telefonskih klicev v realnem času v domači aplikaciji v napravi, kar pomeni, da lahko potrošniki, ki načrtujejo počitnice v tuji državi, zlahka posodobijo hotelske rezervacije, rezervirajo večerje in vzpostavijo stik z domačini, tudi če ne govorijo istega jezika.


Nova funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes pomaga ustvariti povzetke sestankov, ki jih ustvari umetna inteligenca, in celo predloge, ki poenostavijo zapiske v vnaprej pripravljene oblike, da ostanejo urejeni in jedrnati.

Galaxy S24 serija predstavlja tudi mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, ki je predstavil intuitivno, z gestami upravljano funkcijo Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google). Da bi uporabnikom naprav Galaxy ponudili neverjetno novo orodje, so se obrnili na vodilni svetovni iskalnik Google in s preprosto gesto odprli nove oblike iskanja. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko uporabniki obkrožijo, označijo, pobrskajo ali tapnejo karkoli na zaslonu telefona Galaxy S24 in si ogledajo koristne in kakovostne rezultate iskanja. Tako lahko, ko vidite jakno na družabnih medijih, ki vam je všeč, preprosto izberete sliko in se takoj preusmerite na stran izdelka.


Nova definicija domače zabave z najnovejšimi televizijskimi in zvočnimi inovacijami
Na dogodku World of Samsung bo predstavljena ponudba televizorjev in avdio naprav za leto 2024, vključno s televizorji 2024 Neo QLED 8K in inovacijami Micro LED, ki ponujajo vrhunske možnosti za vsako stranko. 

Zmogljiv in inteligenten 2024 Neo QLED 8K, ki ga poganja najinovativnejši procesor Samsung NQ8 AI Gen 3, ponuja neprimerljivo kakovost slike. Procesor Gen3 ima v napravi vgrajen procesor umetne inteligence (NPU), ki je dvakrat hitrejši od prej uporabljenega procesorja Gen2 in je najhitrejši Samsung procesor doslej. Rezultat tega je kakovost slike, ki je potrošnikom najljubše vsebine približala kot še nikoli. Za ljubitelje športa je na voljo AI Motion Enhancer Pro, ki z zmanjšanjem popačenja žoge rešuje pogoste težave pri prenosu tekem visoke ločljivosti. Samodejno zazna vrsto športa in uporabi ustrezen model zaznavanja žoge z uporabo tehnologije globokega učenja umetne inteligence. 

Na dogdku World of Samsung je bila predstavljena tudi nova inovacija Transparent MICRO LED. Gre za evolucijo v tehnologiji zaslonov, ki združuje estetski dizajn in tehnološki napredek ter ne le zagotavlja realistično kakovost slike, temveč se tudi povezuje s prihodnjimi tehnologijami, kar zagotavlja neomejene možnosti uporabe prosojnih zaslonov. Poleg tega Samsung Transparent MICRO LED zagotavlja vrhunsko svetlost in inovativno zasnovo brez robov ter neprimerljivo preglednost zaradi velikega območja odprtja v vsaki sliki, kar povečuje jasnost vsebine, hkrati pa ohranja vidnost realnih predmetov za zaslonom. 

Na dogodku so predstavljeni tudi novi Samsung lifestyle televizorji in nove funkcije, ki uporabniku omogočajo prilagojeno in osebno izkušnjo. The Music Frame je prilagodljiv in vsestranski zvočnik, ki se brez težav poveže s sistemom SmartThings. Deluje kot samostojen brezžični zvočnik ali pa ga lahko prek funkcije Q-Symphony povežete s Samsung televizorjem in zvočnikom soundbar ter tako obogatite zmogljivosti prostorskega zvoka in poudarite nizke tone. The Music Frame se zlije z bivalnim prostorom in se zamaskira v okvir slike, tako da dopolnjuje vaš dekor in hkrati zagotavlja bogat prostorski zvok. 


Nadgradnja povezanega doma z napravami z umetno inteligenco 
Na dogodku World of Samsung bodo predstavljene tudi Samsung naprave BESPOKE, ki z izboljšano povezljivostjo in integracijo umetne inteligence zagotavljajo večje uporabniško udobje. Gospodinjski aparati BESPOKE z elegantnimi oblikami in najnovejšimi zmožnostmi umetne inteligence ponujajo futuristični slog in dodatno funkcionalnost za sodoben dom.

Aparati iz serije BESPOKE uporabljajo najnovejše dosežke na področju umetne inteligence. Zaradi nove cirkulacijske črpalke in izboljšav algoritmov programske opreme na področju umetne inteligence novi pralni stroj Bespoke AI zdaj presega minimalne zahteve za energetsko učinkovitost razreda A za do 40 %. Poleg tega funkcija AI Wash uporablja 5 različnih senzorjev za inteligentno prilagajanje učinkovitosti pranja za vsako polnitev, kar zagotavlja temeljitejše in učinkovitejše pranje. V sesalniku Bespoke Jet Bot Combo™ nadgrajena funkcija UI Prepoznavanje predmetov (AI Object Recognition) pomeni, da se sesalnik zdaj po prostorih premika natančneje kot kdaj koli prej, saj se je povečalo število predmetov, ki jih lahko razloči, na voljo pa je tudi funkcija UI Prepoznava tal (AI Floor Detect), s katero lahko zazna različne površine in prilagodi potrebno moč čiščenja (tako kot pokončni sesalnik Bespoke Jet AI).

Če želite več informacij o celotni Samsung paleti izdelkov z umetno inteligenco, obiščite spletno stran Samsung. 

 ###


O podjetju Samsung Electronics
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

VIR: Samsung