Nov in priročen način shranjevanja pomembnih podatkov

Nov in priročen način shranjevanja pomembnih podatkov

Ljubljana, 2. november 2023 – Podjetje Samsung Electronics je globalno uvedlo začasne varnostne kopije v oblaku (Temporary Cloud Backup), varen in enostaven način shranjevanja in prenosa pomembnih podatkov. V primerih, ko lahko uporabniki telefonov Samsung Galaxy občutijo zaskrbljenost zaradi izgube podatkov, vključno s fotografijami, videoposnetki in zasebnimi datotekami, je ta funkcija zasnovana tako, da zagotavlja občutek varnosti in pomiritve. Poudarja stalno zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju zmogljivih in povezanih izkušenj, ki uporabnikom olajšajo življenje.

"Začasna varnostna kopija v oblaku uporabnikom zagotavlja zanesljiv in priročen način za varnostno kopiranje in obnovitev pomembnih podatkov," je dejal Chiyoung Seo, podpredsednik in vodja skupine za Cloud, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. "Namen te nadgrajene izkušnje preklapljanja, ki temelji na Samsung Cloud, je uporabnikom telefona Samsung Galaxy zagotoviti mirnost, da dragoceni podatki ne bodo izgubljeni. To omogoča moč povezanega ekosistema Galaxy." 


Uporabniki lahko prek svojega računa Samsung prenesejo svoje podatke v shrambo v Samsung Cloud, kjer so shranjeni na varnem in pripravljeni za ponovni prenos. Storitev je brezplačna in nima omejitve skupne hrambe, vendar je velikost posameznih datotek omejena na 100 GB. Računalnika ali zunanje pomnilniške naprave ni treba uporabljati, vendar je za prenos podatkov potrebna povezava Wi-Fi. 

Podatki so shranjeni največ 30 dni od datuma uporabnikove prve varnostne kopije. V tem obdobju lahko uporabniki obnovijo svoje podatke, kadar koli želijo. Uporabniki so obveščeni, ko se približajo roku, preden se njihovi podatki samodejno izbrišejo. 

Ena skrb manj med popravili ali zamenjavami
Začasna varnostna kopija v oblaku (Temporary Cloud Backup) je idealna storitev za zagotavljanje ohranjanja podatkov v različnih primerih, ko so uporabniki zaskrbljeni zaradi izgube podatkov, na primer pri popravilu pametnega telefona. Samsung začasno varnostno kopijo v oblaku zdaj vključuje kot del načina vzdrževanja, kar pomaga zagotoviti, da so osebni podatki na napravi, vključno z zasebnimi datotekami v varni mapi (Secure Folder), varno kopirani za obnovitev po popravilu. 

Ta funkcija bo uporabnikom telefonov Samsung Galaxy pomagala tudi pri udobnejšem nadgrajevanju naprav, saj jim bo olajšala zamenjavo naprave. Za tiste, ki se pripravljajo na prihod svoje nove prednaročene naprave, je začasna varnostna kopija v oblaku zanesljiv in preprost način prenosa podatkov. Uporabniki lahko pred izvedbo popolne ponastavitve stare naprave brez skrbi ustvarijo varnostno kopijo svojih podatkov, saj bodo lahko te podatke kadar koli zlahka obnovili. 

Uporabniki, ki prvič nastavljajo novo napravo, lahko obnovijo svoje podatke v okviru čarovnika za nastavitev (Setup Wizard). Tudi če to fazo preskočijo, lahko začasno varnostno kopijo v oblaku kadar koli poiščejo v načinu vzdrževanja ali funkciji ponastavitve, kar jim omogoča brezplačno in enostavno obnovitev, ko jim je to najbolj priročno. 

Začasna varnostna kopija v oblaku je najnovejša funkcija, ki je bila dodana v storitev Samsung Cloud in zmanjšuje tveganje, da bi uporabniki izgubili podatke iz izgubljenih, ukradenih ali pokvarjenih naprav Samsung Galaxy. Gre za varno, enostavno in brezhibno izkušnjo za varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov na napravah Galaxy, ki je zaščitena z dvostopenjskim preverjanjem pristnosti računa Samsung, zato so uporabniki lahko prepričani, da za nalaganje in obnavljanje svojih podatkov uporabljajo varen postopek. Začasna varnostna kopija v oblaku je le ena od stalnih prizadevanj za optimizacijo in izboljšanje mobilne izkušnje za uporabnike ekosistema Galaxy.

Začasno varnostno kopiranje v oblaku je globalno uvedeno od letošnje jeseni naprej za vse pametne telefone in tablične računalnike Samsung Galaxy z uporabniškim vmesnikom One UI 6, začenši s pametnimi telefoni serij Galaxy S in Galaxy Z v Južni Koreji.

 
 
 ###

O podjetju Samsung Electronics
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

VIR: Millenium Promocij