V okviru PRO PR konference v hotelu Mona Plaza v Beogradu so podelili prestižna priznanja PRO PR Globe Awards. Kandidate nominirajo prejšnji prejemniki te nagrade, pa tudi člani štirih svetovnih združenj za komunikacije

V okviru PRO PR konference v hotelu Mona Plaza v Beogradu so podelili prestižna priznanja PRO PR Globe Awards. Kandidate nominirajo prejšnji prejemniki te nagrade, pa tudi člani štirih svetovnih združenj za komunikacije: Združenje za odnose z javnostmi in komunikacije (Public Relations and Communications Association - PRCA), Mednarodno združenje za odnose z javnostmi (International Public Relations Association - IPRA), Mednarodna organizacija za svetovalno komuniciranje (The International Consultancy Organisation - ICCO) in Pooblaščeni inštitut za odnose z javnostmi (Chartered Institute of Public Relations - CIPR).

Nagrajenci iz Slovenije

Nagrajenci iz Sloveije so: Sabrina Pečelin, vodja odnosov z javnostmi pri Porsche Slovenija, Alenka Vidic Praprotnik, izvršna direktorica komunikacijske skupine o28, in Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacij in trajnosti v A1 Slovenija in A1 Srbija.

Foto: Sabrina Pečelin, vodja odnosov z javnostmi pri Porsche Slovenija


,
Foto: Alenka Vidic Praprotnik, izvršna direktorica komunikacijske skupine o28


Foto: Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacij in trajnosti v A1 Slovenija in A1 Srbija


Drugi prejemniki nagrad iz različnih držav in sektorjev

Črna gora: Nina Redžepagić, lastnica PR agencije OR in Slađana Radović, vodja oddelka za PR, marketing in komunikacije v Lovćen Banki AD.

Združeno kraljestvo: Polly Cziok, izvršna direktorica za spremembe in inovacije pri London Borough of Merton, Sophie Brendel, direktorica oddelka za občinstvo, komercialo in digitalno pri Muzeju Viktorija in Albert.

Srbija: Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorica in soustanoviteljica Chapter 4., Jelena Milašinović, menedžerka komunikacij Beograjske filharmonije., Suzana Miličić, lastnica Kontakta PR in Andrea Brbaklić, direktorica FromA Consulting Ltd.

Hrvaška. Robert Škunca, generalni direktor regije Jugovzhodne Evrope pri Grayling in Dario Gabrić, vodja korporativnih komunikacij pri Erste bank Croatia.

Foto: vsi nagrajenci PRO PR Globe Awards


Italija: Alicia Matilda Lubrani, glavna direktorica marketinga in direktorica korporativnih komunikacij pri Axpo Italia.

Bosna in Hercegovina: Nedžad Džudža, direktor marketinga in korporativnih komunikacij & upravljanja trajnosti in Latifa Imamović, vodja marketinga pri Klika.

Severna Makedonija: Ratka Tiricovska, vodja oddelka za marketing in PR pri Stopanska banka AD Skopje.

Združene države Amerike: LaShonda L. Eaddy, docentka za odnose z javnostmi na Univerzi Penn State in Travis Parman, glavni direktor za komunikacije pri Phillip Morris.

Južna Afrika: Dustin Chick, partner in generalni direktor pri Razor PR.

Ukrajina: Sergii Bidenko, direktor Bayka.agency.

Iran: Mina Nazari, strokovnjakinja za odnose z javnostmi in komunikacijo pri Power Distribution Company, Tabriz.

Romunija: Dana Oancea, predsednica Foruma za mednarodno komunikacijo.

Španija: Rafael Llopis, vodja oddelka za marketing pri Revestech.

Madžarska: Zsófia Balatoni, soustanoviteljica Uniomedia PR agencije.

Nagrade Vision City, Vision Manager in Infigo Awards 

Nagrada Vision City je bila podeljena občini Golubac iz Srbije, nagrado Vision Manager je prejel Saša Popović, direktor in soustanovitelj VEGA IT, Srbija. Infigo Awards je prejel Nenad Danilović, ustanovitelj in glavni ter odgovorni urednik portala advertiser-serbia.com iz Srbije. 


Transperancy in Communication in Globe Entrepreneur nagradi

Nagrada Transparency in Communication je bila podeljena Nacionalni akademiji za javno upravo. Letos je bilo podeljeno tudi novo priznanje PRO PR Globe Entrepreneur Awards, ki ga je prejel Ryan Keith, izvršni direktor in ustanovitelj ScanQuo iz Velike Britanije.

VIR: AprioriWorld