Pred Podružnično šolo Krka je danes potekala krajša slovesnost ob uradnem zaključku Evropskega tedna mobilnosti, kjer je z aktivnostmi med 16. in 22. septembrom sodelovala tudi Občina Ivančna Gorica.

Gašper S. 


Ob tej priložnosti je župan Dušan Strnad vodstvu PŠ Krka izročil kolesarski spretnostni poligon, ki bo namenjen izobraževanju učencev za preverjanje spretnosti vožnje in obvladovanje samega kolesa.

Poleg tega je župan izročil spominska priznanja zahvale pri sodelovanju aktivnosti v času Evropskega tedna mobilnosti. Priznanja so prejeli: Vrtec Ivančna Gorica z enotami Marjetica, Čebelica, Miška, Krka, Polžek, Pikapolonica in Sonček, Osnovna šola Stična s podružnicami Muljava, Stična in Višnja Gora, Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Osnovna šola Zagradec s podružnicama Ambrus in Krka, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica in Zveza šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica.

Občina Ivančna Gorica, ki je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za infrastrukturo ter Ministrstva za okolje in prostor v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, je v sklopu izvedenih aktivnosti nabavila tudi električno kolo, ki bo prvenstveno namenjen občinski upravi za terenske oglede investicij in ostalih aktivnosti po občini. Kolo je v imenu zaposlenih prevzela direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič.

S sodelovanjem v Evropskem tednu mobilnosti so prisotne organizacije pripomogle k uveljavitvi ter prepoznavi pomena uporabe trajnostne mobilnosti, aktivnemu sodelovanju občanov in boljši kakovosti bivanja danes in v prihodnje.

VIR: Občina Ivančna Gorica