TV Slovenija se pridružuje dobrodelni akciji ZPMS Pomežik soncu

TV Slovenija se pridružuje dobrodelni akciji ZPMS Pomežik soncu

Od 13. do 19. maja se RTV Slovenija pridružuje dobrodelni akciji ZPMS Pomežik soncu. Gledalce TV Slovenija bomo v informativni in razvedrilnih oddajah povabili k donacijam, zbrani denar pa namenili za letovanje otrok socialno šibkejših družin.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
6. maj 2024 ob 11.00
Ljubljana - RTV SLO


Z letošnjo dobrodelno akcijo Pomežik soncu, ki se ji pridružuje tudi Televizija Slovenija, zbiramo denar za počitniška letovanja. Foto: Ilustracija: Jana Fak.

»Zelo je pomembno, in to poudarjam že leta, da so naše oddaje in naš program motor dobrodelnosti. Ljudem moramo pokazati, da je to vrednota, nekaj, kar nas povezuje in kar ohranja naš človeški obraz. V razvedrilu imamo imenitno priložnost priti blizu ljudem in jih nagovoriti na topel človeški način. Naši gledalci se vedno odzovejo na stiske ljudi in vem, da bo tako tudi sedaj, ko bomo združili moči za otroke iz socialno ogroženih družin v akciji Pomežik soncu,« pravi Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija in voditelj Jokerja.

Vabimo vas, da pri akciji, s katero želimo otrokom pričarati ene najlepših spominov – tistih z morja, pomagate po svojih močeh. Darujete lahko 10 evrov s poslanim sporočilom SMS na 1919 s ključno besedo POMEZIK10. Svoj poljuben prispevek lahko nakažete tudi na bančni račun Zveze prijateljev mladine Slovenija, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana. Njihov TRR je SI56 0284 3026 4738 885, račun je odprt pri NLB. Referenca: SI00 245012, koda namena: CHAR, namen: POMEZIK SONCU.

S pomočjo naših gledalcev lahko otrokom omogočimo teden brezskrbnosti, ko razvijajo svoje talente in odkrivajo svoje potenciale. To je za otroke mnogo več kot samo priložnost za počitnice na morju. Je tudi možnost enakovrednega vključevanja v družbo, ki jim ponudi pogum, da se pozneje lažje izvijejo iz začaranega kroga revščine.

K dobrodelni akciji bomo na TV Slovenija pristopili z oddajami Tednik, Dobro jutro, Nedeljsko popoldne, Dnevna soba, Joker, 33/45 in Vem!

V dobrodelnem kvizu Vem!, ki bo na sporedu v ponedeljek, 13. maja, ob 18.15 bo Aljoša Ternovšek gostil Petro Zega, Uroša Brezovška in Iris Furlan z ZPMS. Predstavili bomo zgodbi dveh socialno ogroženih družin, iz katerih prihajajo otroci, za katere bomo zbirali sredstva.



V dobrodelnem Vem! se bodo preizkusili trije sodelavci Zveze prijateljev mladine Slovenija. Foto: Arhiv RTV Slovenija

V Nedeljskem popoldnevu v nedeljo, 19. maja, ob 17.20 se bosta v zabavnih igrah pomerila ambasadorja akcije Pomežik soncu igralka Urška Vučak Markež in pisatelj Primož Suhodolčan. Z zbiranjem sredstev si želimo, da bo zabavno tudi poletje otrok iz socialno ogroženih družin.



Pri Bernardi in Jožetu bosta gostovala ambasadorja akcije Pomežik soncu. Foto: David Lotrič Banovič

Tudi oddaja Dnevna soba bo sodelovala v dobrodelni akciji. S posebnim gostom, povezanim z akcijo, se bodo pogovarjali v četrtek, 16. maja, sicer pa bomo v tistem tednu, torej od torka do četrtka ob 17.55, ko je na sporedu Dnevna soba, vsakokrat vabili k zbiranju sredstev.



V oddaji Dnevna soba vas bomo v torek, sredo in četrtek prijazno povabili k darovanju sredstev za otroke, ki si zaslužijo počitnice na morju, a so zanje brez pomoči nedosegljive. Foto: Monika Jerič

V oddaji Dobro jutro bomo od ponedeljka do petka, 13. do 17. maja, od 7. ure dalje gostili različne goste, ki so kakorkoli povezani z ZPMS in z akcijo Pomežik soncu. Gledalce bomo povabili, da po svojih zmožnostih darujejo za otroški morski oddih. V ponedeljek, 20. maja, pa bomo razglasili končni zbrani znesek sredstev.



Vsak delovni dan dobrodelnega tedna bomo v Dobrem jutru gostili z akcijo povezane goste, skupaj zbrana sredstva pa sešteli in razglasili v ponedeljek, 20. maja, zjutraj. Foto: Jan Vasiljevič

K darovanju za letošnji Pomežik soncu bomo povabili še v oddajah 33/45 in Joker. Obe oddaji bosta na sporedu v soboto, 18. maja; Joker ob 20. uri na TV SLO 1 in 33/45 ob 21.55 na TV SLO 2.



K brezskrbnim počitnicam otrok lahko prispevate tudi gledalci oddaje Joker. Foto: Adrijan Pregelj

Informativni program TV Slovenija bo k zbiranju sredstev gledalce povabil v ponedeljek, 13. maja, v oddaji Tednik. Otrokom, kot so ti, katerih zgodbe bomo slišali, lahko z letovanjem res polepšamo vsakdan in jih vsaj za krajši čas odpeljemo stran od skrbi in strahov. »Moja sestra se je tako veselila obljubljene polovice čokolade z lešniki, da se je zato naučila plavati,« pripoveduje ena od sogovornic. "Hrana je bila dobra. Vsaj bila je, vedel si, da bo," nas stisne pri srcu. Obujali bomo spomine na nepozabne počitniške tedne v organizaciji katerega od društev prijateljev mladine po Sloveniji. Kaj je danes že odraslim sogovornikom Tednika pomenilo, da so se za teden ali 10 dni odmaknili od težkih družinskih razmer? Zakaj so počitniški dnevi, ki so jih doživeli kot otroci, mnoge tako zelo zaznamovali, da so pozneje tudi sami postali vzgojitelji na počitniških kolonijah? In po čem se današnji otroci v kolonijah razlikujejo od otrok, ki so z ZPMS-jem preživljali počitnice pred nekaj leti ali desetletji?



"Hrana je bila dobra. Vsaj bila je; vedel si, da bo," za Tednik pove naša sogovornica o počitnicah, ki jih je preživela na morju s pomočjo ZPMS. Foto: iz oddaje

Hvala, ker boste otrokom pomagali za nekaj dni pozabiti na svet in užiti nova morska prijateljstva in dogodivščine.