Predzadnji avgustovski vikend v Izoli je potekal v znamenju tradicionalnega Ribiškega praznika.

Predzadnji avgustovski vikend v Izoli je potekal v znamenju tradicionalnega Ribiškega praznika. Dogodek je pričel v petek 23.8.2024 in se je zaključil v noči na nedeljo, 25.8.2024.

Prireditev je bila namenjena vsem, saj se je vsak našel neki za svoj okus. Otvoritev Ribiškega praznika je bila s povorko Pihalnega orkestra Izola. Svoje brbončice ste si lahko razvajali na Istrski tržnici in Pomolu okusov, za hrano in pijačo pa so poskrbeli tudi gostinci na Lonki in Velikem trgu. Na omenjenih prizoriščih je potekal glasbeni program, kjer ste se lahko zazibali v ritmih Čukov, Zvite feltne, Booom! in Queen tribute v petek ter Primorskih fantov, Ne me jugat, Parnega valjaka tribute in Mi2 v soboto. Novo glasbeno prizorišče je bil letos Vitaminček bar, ki je gostil izolskega raperja Drill-a in pa vrhunsko vokalistko in izjemno zasedbo Ninnay & The Godfathers in DJ Kendi-ja. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so si oba dneva lahko ogledali predstavi za otroke Pika potuje po sveti ter Kako je nastal svet, razvedrili pa so se lahko tudi v adrenalinskem kotičku. Slednji je letos prvič bil postavljen na dveh območjih, kar je privedlo do manjše gneče in večjega zadovoljstva otrok. Prireditev je bila tudi športno obarvana, saj je v soboto dopoldne potekala veslaška in jadralska regata, popoldne pa še krst veslačev in jadralcev. Tudi večer je potekal v znamenju športa, saj smo na Velikem trgu sprejeli Izolske olimpijce, kar je bila še ena od novosti letošnje prireditve.

Novost letošnje izvedbe so bile tudi poenotene cene gostinskih ponudnikov, prav tako pa je bila tudi letos prireditev trajnostno naravnana. Po vsem mestu so bili zagotovljeni koši za ločeno zbiranje odpadkov, hrana pa je bila postrežena v biorazgradljivi ali papirnati embalaži. Brezplačna pitna voda je bila na voljo na 3 pitnikih Rižanskega vodovoda Koper.

A prireditev ne bi bila tako uspešna, brez vseh sodelujočih, za kar se neizmerno zahvaljujemo vsem:
Občini Izola, Turističnemu združenju Izola, Komunali Izola, Medobčinski upravi Istre, Policijski postaji Izola, Varnostni službi 911, Reševalni službi AS Medic, PGD Izola, Studiu Mak, Rižanskemu vodovodu Koper, Elektro Primorski d.d., DEGA Sistemi, Bluenet, Italijanski samoupravni narodni skupnosti Izola, hotelu Marina, , medijem, moderatorjem in vsem sodelujočim gostincem, oljkarjem, vinarjem, ponudnikom domače obrti, športnim društvom, vsem nastopajočim v kulturno zabavnem programu ter vsem sodelavcem CKŠP-ja.

Zahvaljujemo se tudi vsem občankam in občanom za strpnost, razumevanje in dobro voljo pri izvedbi prireditve.

PR - Center za kulturo, šport in prireditve Izola