V četrtek, 15.6.2023 ob 11.00, podjetje Gridtech organizira tiskovno konferenco, kjer bo predstavilo svojo inovativno rešitev ElderOn. Gre za sistem, ki omogoča povezanost starostnikov s svojimi skrbniki.

V četrtek, 15.6.2023 ob 11.00, podjetje Gridtech organizira tiskovno konferenco, kjer bo predstavilo svojo inovativno rešitev ElderOn. Gre za sistem, ki omogoča povezanost starostnikov s svojimi skrbniki. Sistem omogoča  starostnikom varno in dostojanstveno življenje v lastnem domu, svojcem pa zagotavlja miren spanec, saj lahko vedno preverijo, kakšno je stanje, v primeru nevarne situacije pa so takoj obveščeni in lahko ustrezno ukrepajo.


Prepolni domovi za starejše, dolge čakalne vrste za institucionalizirano varstvo in visoki stroški, so glavni izzivi, s katerimi se soočamo, ko naši starši preidejo v leta, ko sami več ne zmorejo. Zagonsko podjetje iz Maribora se še kako dobro zaveda problemov, ki jih prinaša staranje prebivalstva, zato so razvili inovativno rešitev, ki jo že leto in pol uspešno tržijo domovom za starejše v Sloveniji. Z junijem letos so lansirali tudi pridajo sistema ElderOn končnim strankam. 

Na tiskovni konferenci bodo mladi podjetniki predstavili svojo rešitev, s sogovornico gospo Jožico Hudžar, strokovno vodjo Doma upokojencev Ptuj, pa bodo govorili o problematiki starejših. Prav tako bo Rok Huber, vodja sektorja za posebne razvojne spodbude iz Slovenskega podjetniškega sklada, predstavil zgodbo o uspehu podjetja Gridtech.

VIR: Gridtech