Danes se je v Bernardinu zbrala večina športnikov in športnic, ki bodo med 25. junijem in 6. julijem zastopali slovenske barve na Sredozemskih igrah v Oranu.

Sredozemske igre so regionalno več športno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav za slovenski šport zelo zanimive.

Na sredozemskih igrah, ki so organizirane pod okriljem Mednarodnega komiteja za sredozemske igre, sodelujejo države Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija).

Na letošnjih Sredozemskih igrah se bo za najvišja mesta potegovalo kar 138 športnikov in športnic, ki bodo tekmovali v 21 športnih panogah.
(www.olympic.si/dogodek/207). Več kot polovica članov slovenske reprezentance se je tako na vroče sobotno popoldne zbrala na slovenski Obali, kjer so se prvič spoznali, navezali stike, opravili nekaj medijskih obveznosti, predvsem pa se na zabaven način pripravljali na prihajajoče Sredozemske igre.

Ekipa se je zbrala v Luki Koper, kjer so imeli privilegij vstopa v Luko in kratek ogled vseh dejavnosti, ki jih le-ta ponuja. Po obisku v Kopru so se odpravili v Portorož, kjer jih je v Grand hotelu Bernardin čakalo uradno fotografiranje, snemanje ter izobraževalne vsebine. Po opravljenih obveznostih je sledil kratek sprehod do hotela Histrion, kjer jih je ob lepem ambientu na sobotni junijski večer čakala še uradna predstavitev reprezentance. Ta je bila zabavna za udeležence kot naključne mimoidoče, ki so se ustavili, da so naše športnike spoznali v živo in od blizu.
Med predstavitvijo smo uradno oznanili tudi zastavonoši za otvoritveno slovesnost. Slovensko zastavo bosta vihtela telovadka Teja Belak ter igralec namiznega tenisa Darko Jorgić.

Prvi del reprezentance proti Oranu potuje že prihodnji torek, kjer jih 26. junija čakajo že prva tekmovanja.
Tekmovanja in utrinke z iger lahko spremljate na vseh kanalih Olimpijskega komiteja Slovenije.

PR: OKS