V Termah Olimia se je prvič zbrala in predstavila mlada reprezentanca, ki bo med 24. in 30. julijem zastopala Slovenijo na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Spoštovani,
 
v Termah Olimia se je prvič zbrala in predstavila mlada reprezentanca, ki bo med 24. in 30. julijem zastopala Slovenijo na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine.
135 mladih športnikov in športnic bo nastopilo v vseh desetih športnih panogah na programu. V reprezentanci imamo prvič vse tri ekipne športe, žensko odbojko, obe košarkarski ekipi ter moški rokomet, kar pomeni, da se na Slovaško odpravlja doslej največja slovenska reprezentanca na tem nivoju tekmovanja (reprezentanca se nahaja v priponki). Slovensko zastavo na slavnostni otvoritvi bosta vihtela kapetan rokometne reprezentance Nik Borovnik ter judoistka Nika Koren.
 
Letošnji OFEM pa ni pomemben le zaradi izkušnje, novih prijateljstev ter olimpijskega vzdušja, gre namreč za zadnje športne tekmovanje pred organizacijo le-tega na slovenskih tleh. Maribor bo namreč prihodnje leto gostil več kot 3.000 mladih športnikov iz cele Evrope, ki se bodo združili zadnji teden v juliju ter pripeljali mladi olimpijski duh po dolgih letih v Slovenijo. Leta 2003 smo že organizirali zimsko verzijo tega festivala in sedaj je čas, da zasijemo v poletni različici največjega športnega tekmovanja za mlade športnike med 15. in 18. letom starosti.
 
In še zanimivost, Slovenija se teh tekmovanj udeležuje že od vsega začetka, to je od prve organizacije poletne edicije, ki je bila leta 1991 v Bruslju in od tedaj so naši mladi športniki osvojili že kar 58 kolajn na zimskem ter 95 kolajn na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine.
 
Urnik, rezultati ter fotografije z iger bodo dostopne na spletni strani OFEM BB 2022.
 

Fotografije s predstavitve:Aleš Fevžer)
 
Olimpijski pozdrav!
Olympic greetings!

PR: OKS