Teka očkov, ki smo ga organizirali v sklopu prireditve Velenje se predstavi, se je udeležilo 595 tekačev, od tega 237 očkov in 358 otrok.


Župan Peter Dermol je na ta dan sprejel rokometaše RK Gorenje Velenje, atletinjo Jernejo Smonkar in Katarino Srebotnik, ki v letošnjem letu zaključuje tekmovalno kariero. Iskreno jim je čestital in se zahvalil za prepoznavnost Velenja na področju športa. Športniki so naši najboljši ambasadorji in tudi v prihodnje bomo poskrbeli, da bodo v Velenju imeli dobre pogoje za trening.
 
Letošnji Tek očkov je bil že 15. po vrsti in veseli nas, da smo za 30 udeležencev iz-boljšali lansko udeležbo in tako postavili nov rekord (leta 2021 je bilo 561 sodelujočih). Za ogrevanje pred tekom je poskrbela Jerneja Smonkar, atletinja Atletskega kluba Velenje, ki je poleti na Sredozemskih igrah, evropskem in svetovnem prvenstvu dosegla odlične rezultate v teku na 800 metrov in štafeti (4 x 400 metrov). Z bučnim aplavzom so gledalci sprejeli tudi državne prvake, člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje.
 
Velenjčanka Katarina Srebotnik velja za eno najuspešnejših slovenskih profesionalnih tekmovalk v tenisu. Njena najboljša uvrstitev na lestvici WTA med posameznicami je bila leta 2006, ko se je uvrstila na 20. mesto. Leta 2011 je Srebotnikova na WTA Touru osvojila štiri posamične turnirje, 27 v dvojicah in 5 v mešanih dvojicah. V mešanih dvojicah je osvojila pet od šestih zmag na turnirjih za grand slam. Srebotnikova je bila razglašena za najboljšo športnico v Mestni občini Velenje trikrat, in sicer v letih 1995, 1998 in 1999. Leta 1999 je prejela tudi plaketo Mestne občine Velenje.
 
Prireditev Velenje se predstavi, ki je vsako leto v okviru praznovanja občinskega praznika, smo pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje. Na stojnicah se je predstavilo več kot 45 športnih društev in institucije s področja izobraževanja in kulture.
 
Foto: Anže Kovač
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje