V okviru projekta sodelovanja »Kolesarska veriga na podeželju« je bila dne 23. 9. 2022 v dvorani STIK, v organizaciji LAS STIK in partnerja v projektu na območju LAS STIK, Občine Trebnje, organizirana predstavitev koncepta certificiranja »Kolesarjem prijazni ponudnik«.

Predstavitve so se udeležili ponudniki večine občin z območja LAS STIK in so z velikim zanimanjem poslušali g. Andreja Zalokarja iz Studia Oreh, ki jim je predstavil Koncepte certificiranja »Kolesarjem prijazni ponudnik« v Evropi  in Sloveniji ter primerno opremo, pogoje in način prijave v sistem certificiranja. 
Po predstavitvi so se že nekateri ponudniki prijavili v postopek za morebitno pridobitev certifikata » Kolesarjem prijazni ponudnik«.

Namen predstavitve je vzpostavitev kolesarjem prijazne ponudbo v nastanitvenih objektih, gostiščih, kolesarskih servisih in vseh ostalih poslovnih subjektih, ki jih kolesarji lahko koristijo v času svojega obiska na območju LAS STIK, torej v občinah Trebnje, Dolenjske Toplice, Žužemberk in Ivančna Gorica.
»Kolesarska veriga na podeželju« je projekt sodelovanja 11 slovenskih Lokalnih akcijskih skupin, vodilni partner projekta je LAS Gorenjska košarica. Projekt je bil uspešno prijavljen na 5. javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Če tudi vas zanima pridobitev certifikata »Kolesarjem prijazni ponudnik«, se za več informacij obrnite na LAS STIK, kontaktne podatke najdete na www.las-stik.si. 
Podrobneje o konceptu in pogojih pridobitve certifikata: KONCEPT STANDARDIZACIJE »KOLESARJEM PRIJAZNI PONUDNIK«, Studi Oreh

Vodilni partner LAS STIK

PR: Občina Trebnje