napovednik


RAZSTAVAIzdelovanje prihodnosti | Crafting Futures13. dec 2023–10. mar 2024
Otvoritev: sreda, 13. dec 2023 | 19:00 | MAO

Center za kreativnost je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal že drugi odprti poziv za koprodukcije serij v omejeni nakladi. V okviru poziva Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, je bilo izbranih 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki so s finančnimi spodbudami in mentorstvi zasnovali nov produkt ali vidno posodobili že obstoječega za namen predstavitve na medinstitucionalni razstavi Trienale rokodelstva in razstavi Crafting Futures.

Razstavljeni izdelki naslavljajo aktualno temo povezovanja sodobne oblikovalske produkcije z bogato kulturno dediščino rokodelstva in obrti kot virom navdiha in idej za sodobno, inovativno, trajnostno ter lokalno proizvodnjo, temelječo na naravnih materialih, tradicionalnih znanjih in spretnostih. Z razstavo želimo izpostaviti prožnostni potencial rokodelstva in njegovo relevantnost za današnjo spreminjajočo se družbeno in okoljsko situacijo ter s tem prispevati k njegovemu razumevanju v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

Vabimo vas k spremljanju naših kanalov, kjer bomo v kratkem objavili podrobnosti o spremljevalnem programu otvoritvenega dogodka.

Več >>

RAZSTAVA Struktura modernosti: iskanja Edvarda Ravnikarja30. nov 2023–19.5.2024
Otvoritev: četrtek, 30. nov 2023 | 19:00 | MAO

Edvard Ravnikar (1907–1993) je zakoličil prostore moderne slovenske družbe in države, preoblikoval razumevanje vloge arhitekta 20. stoletja, arhitekturo pa odprl ustvarjalnemu dvomu in nikoli dokončanemu eksperimentu. Ravnikarjeve zgradbe in javni prostori so bistveno zaznamovali proces osamosvojitve, politične tranzicije in sodobnih družbenih vrenj; danes pa odpirajo tudi vprašanja dostopnega javnega prostora ter energetske, programske in protipotresne sanacije dediščine modernizma.

Razstava predstavlja kompleksnost razvoja, iskanja, dilem, sprememb in usode nekaterih ključnih Ravnikarjevih del. Na njej so podrobneje predstavljeni štirije sklopi njegovega ustvarjanja, ki pomenijo točke preobrata.

Več >>
KONFERENCA Industrija prihodnostiSreda, 13. dec 2023 | 9.30 | Kongresni center Brdo pri Kranju

Na konferenci se bo raziskovalo kako se lahko podjetja prilagajajo človeškim potrebam, ustvarjajo zdravo in spodbudno delovno okolje ter spodbujajo rast in blaginjo posameznikov. Udeležba je brezplačna, obvezna pa je prijava do petka, 8. decembra, oz. do zapolnitve mest.

Več >>
MEDNARODNI DOGODEK Beyond GreenTorek, 23. jan 2024 | 9.00 | MAO

Zagotovite si mesto na mednarodnem dogodku Beyond Green, kjer se boste lahko na temo okoljskega oblikovanja povezali s podjetji, raziskovalnimi inštitucijami in oblikovalci, videli primere dobrih praks trajnostnih rešitev doma in v tujini ter se spoznali z možnostimi financiranja partnerskih in razvojnih projektov.

Več >>PRILOŽNOSTI
ODPRTI RAZPIS WORTH IIRok za prijave: 12. dec 2023
Finančna podpora: med 10.000 in 20.000 EUR

Zaradi velikega interesa WORTH podaljšuje rok za prijave! CzK kot ambasador partnerskega projekta WORTH vabi k sodelovanju na inkubacijskem programu, ki izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva, mentorsko pomoč, pravna svetovanja in sodelovanja na razstavah.

Več o odprtem razpisu lahko izveste na online informativnem srečanju, ki se bo odvilo 30. novembra ob 11.00 na spletu.

Informativno srečanje >>
Več >>
ODPRTI RAZPIS Evropska nagrada za uporabno umetnost 2024Rok za prijave: 14. jan 2024
Znesek: 3.500 EUR

Razpis je namenjen vsem področjem uporabne umetnosti – keramika, steklo, tekstil, les, papir, nakit, pohištvo, dodatki in obrtno oblikovanje. Zmagovalni projekti bodo izbrani na podlagi meril umetniške vrednosti, tehničnega mojstrstva in inovativnosti.

Več >>
JAVNI POZIV Mobilnostna shema Distributed DesignRok za prijave: 1. feb 2024
Znesek: 500 EUR

Mlade ustvarjalne talente vabimo k prijavi na mobilnostno shemo, ki bo prijavitelje podprla pri sodelovanju v dejavnostih članov platforme Distributed Design onkraj meja njihovega običajnega delovnega okolja.  Več >>

VIR: MAO