napovednik dogodkov muzeja MAO



RAZSTAVA

GRAD → koncepti, predmeti, prostori, je odprta.

Vljudno vabljeni na ogled!

Na gradu Fužine poleg prepletenih plasti grajske zgodovine danes domuje tudi zbirka Muzeja za arhitekturo in oblikovanje: eklektičen, a s svojevrstno notranjo logiko prežet nabor dokumentacije in predmetov, povezanih s prostorom in snovnostjo. V MAO smo tokrat pripravili razstavo, ki v središče postavlja muzejske predmete, prostore v katerih delujemo in univerzalne koncepte človekovega bivanja. Razumevanje zbirke in gradu - njene trenutne lokacije, kot odprte in fluidne časovno-prostorske entitete sedanji trenutek vpenja v kontinuiranost zgodovine, s tem pa ga opolnomoči in se neizogibno sprašuje: kako dalje?

Več na povezavi >>

Program MAO podpira:

Medijski sponzor:


Nedelja v MAO I  23. junija 2024


11.00 I Vodstvo po razstavi
GRAD → koncepti, predmeti, prostori

Vodi sokustosinja razstave Katarina Metelko.

11.00 I Delavnica: Grad – lego ustvarjalnica

Ob razstavi GRAD → koncepti, predmeti, prostori se bomo podali na raziskovanje gradu Fužine ter ob obisku razstave odkrivali njegovo zgodovino. Kdo je grad zgradil, kdo je v njem živel in kdo ga je zavzel? S kakšno dejavnostjo so se ukvarjali lastniki gradu, kdo so bili ljudje, ki so vanj prihajali in odhajali? O vsem tem se bomo pogovarjali na delavnici, nato pa iz lego kock izdelali maketo grajske stavbe.
Nedeljska ustvarjalnica je namenjena otrokom od 5. do 12. leta, mlajši v spremstvu staršev. Medtem ko so starši vabljeni na voden ogled razstave, otroci svet arhitekture in oblikovanja spoznavajo skozi igro in inovativne ustvarjalne delavnice s pestrim naborom tem in ustvarjalnih izzivov.

Prijave: izobrazevanje@mao.si


MUZEJ V SKUPNOSTI 2 I Sreda v MAO parku

Park Muzeja za arhitekturo in oblikovanje

Srečališče: Pevska vaja
19. 6. 2024  ob 10.30

Gongi na prostem z Jelko Klun
19. 6. 2024 ob 17.00

V parku MAO odpiramo prostor za skupne dogodke, ki temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju, povezovanju znanja v skupnosti, vključevanju javnosti in vzajemnem delovanju.

Več na povezavi >>
Poletna mala šola arhitekture
26. 8.—30. 8. 2024

Še nekaj prostih mest!

VODENI OGLEDI RAZSTAVE, ARHITEKTURA V ŽIVO, USTVARJALNE DELAVNICE IN ŠE IN ŠE …

Primerno za otroke od 6. do 12. leta.
CENA: 140,00 evrov za ves teden skupaj s prehrano (kosilo), materiali, vstopninami, itd.

Prijave: izobrazevanje@mao.si

VIR: MAO