Na podlagi 16., 17. in 18. člena Odloka o priznanjih Občine Radovljica (DN UO, št. 286/2021) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Radovljica objavlja

Na podlagi 16., 17. in 18. člena Odloka o priznanjih Občine Radovljica (DN UO, št. 286/2021) Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Radovljica objavlja 
 

RAZPIS ZA  PODELITEV PRIZNANJ OBČINE RADOVLJICA  V LETU 2023
 

VELIKA PLAKETA OBČINE RADOVLJICA
je najvišje priznanje, ki se podeljuje posameznikom, podjetjem, organizacijam in skupnostim ter društvom za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, s katerimi so pomembno prispevali k razvoju in ugledu občine, posameznikom za njihovo celotno življenjsko delo oziroma ob njihovih visokih jubilejih. 
 
PLAKETE OBČINE RADOVLJICA
se podeljujejo posameznikom, podjetjem, organizacijam in skupnostim ter društvom in skupinam za dolgoletno izredno uspešno delo na področju gospodarstva, družbenih in drugih dejavnosti v občini, ki je prispevalo k napredku in ugledu občine, za enkratne izjemne dosežke na posameznih področjih življenja in dela ter za aktivno udeležbo v humanitarnih akcijah, zlasti pri reševanju življenj ali preprečevanju škode na premoženju. 
 
PLAKETE ANTONA TOMAŽA LINHARTA
se podeljujejo posameznikom, društvom, kulturnim skupinam in organizacijam za izredne dosežke pri spodbujanju in širjenju kulturne dejavnosti med prebivalstvom, v organizacijah, v občini in v širšem družbenem prostoru, za posebne uspehe pri kulturi in umetniški vzgoji mladine ter za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo na kulturnem in umetniškem področju. 
Plakete Antona Tomaža Linharta se podeljujejo tudi posameznikom, skupinam in organizacijam za izredne uspehe na področju vzgoje in izobraževanja, dosežene z delom v vzgojno izobraževalnih in drugih organizacijah, z organiziranjem vzgojno izobraževalne dejavnosti, s strokovnimi in z raziskovalnimi deli in pri oblikovanju učnih sredstev, ter za dolgoletno uspešno delo na tem področju. 
 
Pečati Občine Radovljica
se podeljujejo posameznikom, podjetjem, organizacijam in skupnostim ter skupinam za večletno uspešno delo, napredek in razvoj ter uveljavitev občine na področju političnega, upravnega dela, mednarodnih odnosov, gospodarskih dejavnosti in zavodov.
 
Medalje Občine Radovljica
se podeljujejo posameznikom, podjetjem, organizacijam in skupnostim ter skupinam za večletno uspešno in vidno delo na področju gospodarstva, družbenih in drugih dejavnosti, za izredna posamezna družbeno koristna dela ali delovne in druge uspehe, dosežene v krajšem časovnem obdobju. Medalje Občine Radovljica se lahko podeljujejo tudi vidnejšim znanstvenim, kulturnim in drugim javnim osebnostim, ki obiščejo občino. 
 
O podelitvi plaket odloča Občinski svet Občine Radovljica, o drugih priznanjih občine pa župan in Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. 
 
Pisno utemeljene predloge za podelitev priznanj Občine Radovljica lahko vložijo občani, skupine občanov, stranke, krajevne skupnosti, podjetja ter druge organizacije in skupnosti.

Predlogi za podelitev priznanj morajo biti posredovani na obrazcu, objavljenem ob razpisu na spletnih straneh www.radovljica.si  , najkasneje do petka, 9.6.2023, na naslov Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica, ali elektronski naslov: obcina.radovljica@radovljica.si  s pripisom "PRIZNANJA OBČINE RADOVLJICA 2023". 

VIR: Občina Radovljica