Javni razpisi in javni natečaji

Objavljeno na spletu:

25.04.2023
Kategorija:

Javni razpisi in javni natečaji
Rok / aktualno do:

19.05.2023 do 23:59
Višina sredstev:

1.000,00 €
Kontaktna oseba:

Občina Gorje
E-pošta kontaktne osebe:

V kozolcu posušena krma je visokokvalitetna. Kozolci, še posebej obdevani, so tipičen in najbolj prepoznaven element slovenske kulturne krajine, hkrati pa se z obdevanjem kozolca ohranjajo običaji in znanja, povezana s tem vedno bolj redko videnim kmečkim opravilom. Projekt nagrajevanja kmetovalcev, ki krmo ali žito še tradicionalno sušijo v kozolcih, se je v lanskem letu izvedlo na območju občine Kranjska Gora, v letošnjem letu pa so k prijavi na razpis prvič vabljeni tudi kmetovalci iz občine Gorje.

RAGOR bo tako letos ob financiranju Občine Gorje in Občine Kranjska Gora izvedel nagradni razpis za tradicionalno sušenje krme ali žita v kozolcih kot dela podeželske kulturne dediščine. Razpis bo izveden v dveh korakih. Do 19. maja 2023 bo potekalo zbiranje predhodnih prijav, dejanske nagrade pa bodo določene v drugem koraku jeseni, ko bodo prijavljeni upravičenci poročali o tem, koliko bran sena, otave ali žita so »obdjali«. Višina nagrad za upravičence bo tako določena na podlagi razpoložljivega nagradnega sklada posamezne občine, števila prijav in števila vseh obdevanih bran v sezoni. Predhodna majska prijava upravičenca ne zavezuje k obdevanju kozolca v tekoči sezoni. Po drugi strani pa nekdo, ki bo kozolec obdeval, pa ne bo oddal predhodne prijave, do nagrade ne bo upravičen.
Vse kmetovalce, ki imajo kozolec na območju občin Gorje ali Kranjska Gora in letos načrtujejo sušenje v kozolcu, zato vabimo k predhodni prijavi na nagradni razpis. Razpis in prijavni obrazec si zainteresirani lahko snamejo spodaj.

Kontaktna oseba za dodatne informacije je Veronika Perko (04 581 34 17 ali veronika.perko@ragor.si).
 
Obrazec za predhodno prijavo: Predhodna prijava_kozolci 2023

VIR: Občina Grosuplje