Izbor za Naj krof 2024: Zmagovalci razkriti v oddaji Dobro jutro na TV SLO 1

Oddaja Dobro jutro na TV SLO 1 je razkrila zmagovalca v kategoriji naj klasični krof Slovenije 2024 in naj inovativni krof Slovenije 2024. Oba zmagovalna krofa sta prišla iz Biotehniškega izobraževalnega centra (BIC) v Ljubljani. Organizacija izbora Naj krofa Slovenije je že četrto leto zaporedno uspešno potekala pod okriljem Turistično gostinske zbornice Slovenije.


Pust 2024 je tik pred vrati, krofi pa ostajajo nepogrešljiv del te praznične tradicije. Vprašanje o tem, kateri krof je najboljši, vedno znova vzbuja zanimanje. Vsakdo ima svoje preference, nekateri prisegajo na trojanske krofe, drugi na krofe iz Hotela Slon. S pomočjo strokovne komisije pa je Turistično gostinska zbornica Slovenije letos ponovno razglasila zmagovalce. V komisiji so sodelovali predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Tomaž Vozelj, slaščičarska mojstrica ter predavateljica na BIC Ljubljana, Alenka Kodele, in vodja gostinstva v Gostinskem podjetju Trojane, Urška Strnad.


Na ocenjevanje je prišlo približno 30 krofov, ki so bili ocenjeni glede na videz, splošni vtis, obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo ter seveda okus. Vsako leto se na tekmovanje prijavi vedno več inovativnih krofov. Zmagovalni krof v kategoriji naj klasični krof Slovenije 2024 in naj inovativni krof Slovenije 2024 prihajata iz BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo, pripravili pa sta ga slaščičarki Lea Sterle in Stela Špoljar. Klasični krof ne pušča dvomov glede svoje identitete, medtem ko si inovativni krof zasluži posebno omembo. Gre za krof s slivovim polnilom, meringo piva in suhim cvetjem.


[Foto: Print screen RTV Slovenija TV SLO 1]

VIR: www.blog.uporabnastran.si