napovednik

PREDSTAVITVE IN POGOVORNove prakse, nova orodja: v Mariboru28. okt 2022 | 11:00 | UM FGPA, Krekova ulica 2, Maribor

Ob zaprtju razstave se bodo izbrane arhitekturne prakse še enkrat predstavile na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, predavalnica C, Krekova 2.

FOTOGALERIJAMade in Slovenia 19/115Fotografije: Janez Klenovšek

V Projektni pisarni CzK v Mariboru smo 29. septembra 2022 otvorili razstavo Made in Slovenia 19/115, na kateri predstavljamo izdelke, ki so znak odličnosti 'Made in Slovenia' prejeli v zadnjem letu. Ti inovativni izdelki slovenskih oblikovalcev opuščajo ustaljene, pogosto škodljive družbene navade, izražajo kritiko obstoječih ekonomskih in družbenih sistemov ter ponujajo drugačen pogled na serijsko izdelavo.
ODPRTI POZIVBetter FactoryRok za prijave: 15. nov 2022

Proizvodna podjetja lahko pridobijo financiranje projektov do 200.000 EUR za izboljšanje produktov in storitev, pri čemer se spodbuja sodelovanje s kreativci in ustvarjalci ter dobavitelji informacijskih tehnologij.
ODPRTI POZIVWORTH IIRok za prijave: 15. feb 2023

WORTH s svojim inkubacijskim programom izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva v višini med 10.000 in 20.000 EUR, mentorsko pomoč, pravno svetovanje, sodelovanje na razstavah ter mreženje in strokovne povezave.Raziskave KKS
Dejavnosti kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) imajo edinstveno razvojno vlogo v gospodarstvu in družbi, ki je v veliki meri še neizkoriščena. Zaradi nepogrešljivosti KKS pri spoprijemanju z ekološkimi, demografskimi, tehnološkimi in drugimi razvojnimi izzivi je eden od namenov Centra za kreativnost tudi zapolniti raziskovalne vrzeli na tem področju.
Razstavi Ustvarjeno v Sloveniji in BIO27 v medijih
METROPOLIS MAGBIO27 prestal preizkus časa
Prispevek v priznani reviji Metropolis Mag o tem, kako je BIO27 svojo pozornost usmeril v lokalno delovanje in z ohranjanjem produkcijske platforme dokazal, da bo tovrsten model oblikovalske prakse relevanten tudi v prihodnje.
ZELENA SLOVENIJAKKS kot soustvarjalec dodane vrednosti
Več o tem, zakaj je Evropska komisija kreativni in kulturni sektor prvič v zgodovini postavila tako visoko na svojo politično agendo v intervjuju z vodjo CzK, mag. Anjo Zorko, v prispevku za specializirano revijo za trajnostni razvoj EOL, št. 172.

PR: MAO