Težko pričakovana dozidava radovljiškega vrtca z razvojno ambulanto se začenja.

Klemen Š.

Prizidek naj bi izvajalec začel graditi predvidoma sredi decembra, vse pogodbene obveznosti pa morajo biti zaključene najkasneje do 30. avgusta 2024. Za projekt je Občina Radovljica uspešno pridobila nepovratna sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 974 tisoč evrov in Ministrstva za zdravje v višini 330 tisoč evrov.

Upravna enota Radovljica je pred dnevi izdala tudi gradbeno dovoljenje za dozidavo in rekonstrukcijo kuhinje radovljiškega vrtca. V okviru projekta bo preurejena obstoječa kuhinja vrtca, izvedena bo tudi dozidava kuhinje v največji velikosti 9 m x 13,5 m. Z dozidavo in rekonstrukcijo kuhinje se bo Vrtcu Radovljica zagotovila ustrezno velika lastna kuhinja, v kateri pripravljajo obroke tudi za enoti Brezje in Čebelica.

V Lescah dodaten oddelek
V enoti Lesce se s 1. decembrom 2022 na podlagi pooblastila občinskega sveta županu odpira dodaten oddelek za otroke prvega starostnega obdobja. V novi oddelek bodo vključeni čakajoči na prosto mesto iz rednega vpisa, ki bodo do konca novembra izpolnili starostni pogoj – vanj je vpisanih 14 otrok. V vrtcu v Lescah tako deluje 13 oddelkov, v katerih je skupaj lahko 234 otrok. V vseh enotah Vrtca Radovljica pa je v tem šolskem letu odprtih 44 oddelkov, ki jih lahko obiskuje 766 otrok.

VIR: Občina Radovljica