Blagovna znamka Radenska tri srca sodi med najstarejše v Sloveniji in ima prepoznavnost na svetovnem tržišču vseh kontinentov. Davnega le 1869 je zdravnik Karl Henn zajel vodo vrelca v Radencih in tako je nastala prva ustekleničena mineralna voda.

V 20. stoletju je bila mineralna voda Radenska priznana kot zdravilna voda, ker so jo črpali iz naravnega vrelca, ki je vseboval  raztopljene mineralne snovi in ogljikov dioksida, ki  je imel  pozitiven učinek na telo.

Pisateljica Nina Kosmač je prejela ustekleničene zdravilne mehurčke Radenska Classic Kraljevi vrelec in pa ustekleničeno vodo  Radenska Naturelle, ki ima zelo nizko vsebino natrija. Pijače z zdravilnimi učinki, je pisateljica že razdelila med starejšo populacijo Bleda, ki so bili navdušeni nad kvaliteto mehurčkov.

Kosmačeva je sponzorstvo Radenske ogroženih skupin komentirala : » Dejstvo je, da gre za zelo srčno podjetje z zanimivo preteklostjo. V podjetju  Radenska bije več kot 400 src.  Dobrosrčna gospa Alenka Dujanović mi je steklenice Radenske Classic Kraljevi vrelec in Radenske Naturelle dostavila na dom (s pomočjo  gospoda Žige, da sem jih potem lahko razvozila drugim. Radenska Classic Kraljevi vrelec je bila ekskluzivna voda cesarskega dvora na Dunaju in papeškega dvora v Vatikanu. Bila je tudi uradna voda olimpijskih iger v Sarajevu in uradna voda EU med slovenskim predsedovanjem. Logotip src je nastal, ker so že skorajda od začetka poslovanja podjetja vrelce označevali s srci. Zdravilni je imel tri srca, Kraljevi dve, Gizelin pa eno srce. V imenu podjetja mi je gospa Alenka povedala, da gre pri njih vedno za srce.«

Pisateljica Kosmač pa nam je za konec komentirala: » Najbolj pomembna človeška lastnost je dobrota. Biti srčna oseba in delati dobro, naj bi bilo poslanstvo vseh ljudi.«

VIR: Nina Kosmač