RRA Posavje je izvedla prvi del izobraževanj za turistične ponudnike s področja trajnostnega poslovanja in kakovosti turističnih storitev, ki so potekala v sklopu projekta »Posavje polno priložnosti – 3P 2024«.

RRA Posavje je izvedla prvi del izobraževanj za turistične ponudnike s področja trajnostnega poslovanja in kakovosti turističnih storitev, ki so potekala v sklopu projekta »Posavje polno priložnosti – 3P 2024«.

/


V četrtek, 11. septembra 2024 je v sodelovanju s CPT Krško v Gostilni Kunst v Krškem izobraževanje na temo “Trajnostno poslovanje ter podnebne spremembe in ogljični odtis”  izvedla Petra Čad iz Zavoda Tovarna trajnostnega turizma Goodplace. Udeležence je seznanila s praktičnimi idejami za prihranke v poslovanju pri vodi, energiji, plastiki in ostalih odpadkih, ter z vplivi podnebnih sprememb na turizem in ogljičnim odtisom v turistični industriji. Vse to narekuje in daje smernice za nadaljnji razvoj turizma v Sloveniji in v svetu, saj bodo spremembe povzročile in zahtevale več prilagoditvenih ukrepov.

V petek, 12. septembra 2024 je v sodelovanju z ZPTM Brežice v Mladinskem centru Brežice mag. Miha Bratec, višji predavatelj in član katedre za turistični management na UP FTŠ – Turistici izvedel izobraževanje na temo “Kakovost turističnih storitev”. Udeležencem je predstavil metode za izboljšanje komunikacijskih spretnosti, nadgradnjo kakovosti storitev ter orodjih za merjenje kakovosti ter dvig spletnega ugleda in ocen na platformah kot je Booking.com. Skozi primere dobrih in slabih praks smo ugotavljali in razpravljali o različnih pristopih in tehnikah komuniciranja ter njihovem vplivu na izkušnjo gosta. 
Naslednje izobraževanje bo 19. septembra 2024 v Radečah na temo “Kreativni turizem”. Sledijo:

  • “Povezovanje skupnosti v turizmu” – 25. september 2024, Radeče
  • “Odpadi in prireditve” – 26. september 2024, Sevnica
  • “Trajnostni turizem in promocija produktov” – 27. september 2024, Kostanjevica na Krki
  • “Oglaševanje na spletu v turizmu” – 30. september 2024, Bistrica ob Sotli


Prijave sprejemamo na e-naslov: petra.mocan@rra-posavje.si. Več informacij najdete tudi na spletni strani https://posavje.com/prispevki/.
#ifeelsLOVEnia #myway #mojaslovenija #posavjepolnopriloznosti
Projekt "Posavje polno priložnosti - 3P 2024" je RRA Posavje uspešno prijavila na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2024. Projekt sofinancirajo Slovenska turistična organizacija in posavske občine – Mestna občina Krško, Občina Brežice, Občina Sevnica, Občina Kostanjevica na Krki, Občina Radeče in Občina Bistrica ob Sotli.

PR - Regionalna razvojna agencija Posavje