Terenska ekipa Prvega potuje na Štajersko

Terenska ekipa Prvega potuje na Štajersko

Ekipa novinarjev Prvega programa Radia Slovenija – Marko Rozman, Aleš Ogrin in Lara Gril – ter tonska tehnika David Lap in Vladimir Jovanović se bodo v sredo, 26. julija 2023, odpravili v Maribor, kjer se odvija Olimpijski festival Evropske mladine.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
24. julij 2023 ob 10.52
Radio Slovenija, Radio Prvi, RTV SLO
Poletna terenska oddaja bo posvečena Olimpijskemu festivalu evropske mladine, največjemu športnemu dogodku za mlade med 14. in 18. letom starosti. Gre za večpanožno športno tekmovanje, ki bo v štajersko prestolnico pripeljalo več kot 3.500 članov reprezentanc iz 48 evropskih držav. Slovenska zasedba bo imela na domačem olimpijskem festivalu predstavnike v vseh panogah in bo štela največ članov do sedaj.

Program na Prvem programu Radia Slovenija se bo ob 8.30 pričel z oddajo Radiosfera. Direktorica olimpijskega festivala Nataša Ritonija bo iz prve roke podala več informacij o športnem dogodku. V nadaljevanju, po 9.30, bo terenski studio obiskal glasbenik Tim Kores - Kori, ki bo predstavil himno dogodka. Za slovenske tekmovalce bo navijal tudi ambasador dogodka Filip Flisar, ki se bo malo po 12.00 prav tako oglasil v radijskem studiu.

V sredinem Intervjuju, ob 10.10, bo gost predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac. Gospodarstvenik in športni navdušenec bo odgovarjal na vprašanja o pomenu tekmovanja. Beseda bo tekla tudi o pripravah na Olimpijske igre v Parizu, ki se bodo odvijale prihodnje leto. Prvič v zgodovini Olimpijskega festivala evropske mladine bodo izvedena tekmovanja v rolkanju. Ob 11.30 v oddaji Prvi na obisku bo terenska ekipa obiskala omenjeno tekmovanje in pogledala v samo ozadje dogajanja. Poslušalci bodo lahko izvedeli, kako poteka sama organizacija dogodka.

Pester bo tudi popoldanski program, v katerem se bodo zvrstili različni sogovorniki in zgodbe, ki tako ali drugače sooblikujejo dogajanje na športnem dogodku. Ekipa Prvega bo s poslušalci delila utrinke iz športne vasi, v kateri prebivajo tekmovalci, in preverila, kako je poskrbljeno za zdravstveno oskrbo. Zvečer, ob 20.00, bo na sporedu oddaja Gymnasium, v kateri bodo predstavljene izkušnje mladih športnikov s tekmovanja.

Terenski studio lahko vsi zainteresirani obiščejo pri stadionu Ljudski vrt, pred športno dvorano Lukna, ali oddajam prisluhnejo na Prvem.