V petek, 27. januarja letos, bodo izšle nove poštne znamke.

Pošta Slovenije prvi letošnji izid poštnih znamk začenja z voščilno znamko v obliki srca. Kot vse znamke serije Ljubezen bo tudi ta izšla v mali poli z desetimi znamkami, njena nominala pa bo B (0,88 EUR).
 
Slovenija ima nedvomno veliko zaslužnih posameznikov, ki so delovali na najrazličnejših področjih in si zaslužijo tudi svoje mesto na poštni znamki. Tako Pošta Slovenije v tokratnem izidu obeležuje 150. obletnico rojstva skladatelja in zdravnika Josipa Ipavca, serijo Znamenite osebnosti pa dopolnjuje tudi znamka, posvečena zdravniku in kemiku dr. Friderik Preglu, ki je pred 100 leti prejel Nobelovo nagrado za kemijo. Vsaka od teh znamk bo izšla v poli s 25 znamkami. Znamka, posvečena Josipu Ipavcu, bo imela nominalo 1,08 EUR, nominala znamke z motivom dr. Friderika Pregla pa bo 1,05 EUR.
 
V tokratnem izidu bo izšla tudi druga znamka serije Naravna jezera Slovenije. Znamka  predstavlja Črno jezero na Pohorju, kot vse znamke te serije pa bo tudi ta izšla v bloku z eno znamko. Nominala te znamke bo 2,58 EUR.
 
Pošta Slovenije nadaljuje tudi serijo Sodobni rokodelci Slovenije, tokratna znamka bo prikazovala sodobno rokodelsko kamnoseštvo. Na znamki je prikazana kamnita šatulja, delo mojstra kamnoseštva Jerneja Bortolata. Znamka bo izšla v poli po 16 znamk, njena nominala pa bo 1,67 EUR.
 
Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Poštna znamka (posta.si).
 
 
VIR: Pošta Slovenije