Digitalna agencija April 8, ki je ustvarila prve žetone NFT za posamezno destinacijo v Sloveniji, v sodelovanju s Slovensko NFT skupnostjo organizira ENEFTI – prvo slovenska NFT konferenco.

S konferenco želijo tehnologijo nezamenljivih žetonov in neskončne možnosti uporabe predstaviti vsem, ki jih zanimata komunikacija in poslovanje prihodnosti. Konferenca bo v sredo, 1. junija 2022, v Kristalni Palači v Ljubljani.

Kaj v resnici pomeni NFT?
V seriji predavanj in ART panelov v živo bodo obiskovalci izvedeli, kaj v resnici pomeni NFT in kakšne so možnosti uporabe nezamenljivih žetonov v digitalnem marketingu. Dobili bodo odgovor na vprašanje, če se da z zgodnjim vstopom v panogo NFT resnično obogateti ter kako lahko umetniki vseh področij skozi rešitve NFT izkoristijo svoje talente. Govorci na konferenci bodo eni izmed prvih uporabnikov NFT-jev na Balkanu: Klemen Selakovič (Fractional.Art, Aidea podcast), Vitomir Jevremović (Solsea, All. art protocol) in Jure Zih (Clout.art, Sway Social). 

Tehnologija NFT bo spremenila način sodelovanja med ljudmi
Ker bo tehnologija NFT v prihodnosti spremenila način interakcije, deljenja, trgovanja in sodelovanja med ljudmi, bo del programa namenjen tudi odkrivanju novih poslovnih priložnosti in novih segmentov strank ter mreženju. Obiskovalci bodo v VR-kotičku Multiversuma lahko tudi sami izkusili povezljivost in aplikativnost digitalnih elementov v metavesolju. 

Razsežnosti umetnosti NFT
Svoje znanje in izkušnje bodo na ART panelih z obiskovalci delili tudi artisti Katja Škorjanc (artistka pri Katie Shock, pionirka umetnosti NFT), Martin Petrič (NFT art kritik, asistent na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, prva NFT art razstava v Sloveniji), Miha Artnak (oblikovalec in kreativni direktor, avtor projekta Flat Fiat), Mina Špiler (avtorica in producentka gledaliških, medijskih in oglaševalskih projektov, pevka skupine Laibach, SWARM protokol), Jernej Sirk (predstavnik 4ART in Crypto Performer – povezovanje fizične umetnosti z NFT z biometričnim skeniranjem).
 
Konferenca je namenjena tako posameznim navdušencem nad metavesoljem kot vsem, ki delujejo v svetu v marketinga in želijo ostati v koraku z novimi tehnologijami, ki že trkajo na naša vrata. Več informacij o konferenci je na voljo na: www.slovenijanft.com/enefti.

PR: IPPR