Po dveh nadvse uspešnih projektih v času pandemije, se projekt NLB Skupine #OkvirPomoči začenja tretjič, z njim pa tokrat ponujamo priložnost regijskim podjetjem, ki dajejo prednost trajnostnim idejam.

Posamezniki iz naše regije so v preteklosti že osupnili svet. Noordung je pogledal v zvezde in načrtoval prodor v vesolje. Nikola Tesla je svetu poklonil izmenično napetost in postavil osnove sodobne električne energije. Imela sta znanje in drznost, da sta naredila preboj ter dosegla in presegla meje mogočega. Še danes sta zato navdih mnogim in nobenih ovir ni, da se zgodovina ne bi ponovila. Tretji projekt #OkvirPomoči je tako namenjen zanesenjakom in drznim sanjačem, ki jim v NLB Skupini želimo pomagati, da bi njihove sanje o boljši prihodnosti postale resničnost.

"Naša pozornost je osredotočena na prihodnost te regije, na priložnosti, ki se ji odpirajo in ki jih lahko v NLB Skupini podpremo s svojimi odločitvami in storitvami, torej s svojim delovanjem. Da se s projektom Okvir pomoči tokrat usmerimo v trajnost, je za nas nekaj povsem naravnega," pojasnjuje Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB. "Trajnost v najširšem pomenu besede, torej ne le okoljski vidik, ampak tudi družbeni in upravljavski, smo namreč postavili v središče svojega delovanja. Izjemno ponosni smo na to našo regijo priložnosti, na Jugovzhodno Evropo, in vemo, da ima ogromno ponuditi - od kakovosti življenja, do znanja in inovativnih idej. Poglejte samo, kako drzni in daljnovidni so bili misleci, kot sta na primer Tesla in Noordung. Da bo tako tudi v prihodnje, bomo s projektom Okvir pomoči tokrat iskali trajnostne rešitve za boljši jutri. Ta regija namreč za nas ni le točka na zemljevidu. Tu je naš dom, kjer gradimo svojo prihodnost."

Navdahnjeni z velikani preteklosti iščemo velikane prihodnosti te regije
Da bi dali priložnost unikatnim in inovativnim idejam, ki rešujejo izzive trajnosti, tokrat iščemo projekte, ki prispevajo k doseganju in podpirajo vsaj enega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov in sledijo smernicam Okvirja trajnostnega razvoja NLB Skupine. Vse, kar morajo za sodelovanje storiti podjetja z dobro trajnostno idejo in podjetja, ki pozitivno, razumljivo in merljivo vplivajo na izboljšanje kakovosti življenja, je, da se do 22. oktobra prijavijo k sodelovanju. Prijavni obrazec s preprostimi navodili za izpolnjevanje se nahaja tukaj.

S posebnimi bančnimi ugodnostmi bomo nagradili deset najboljših podjetniških idej iz vsakega trga, kjer poslujemo, hkrati pa bodo ti finalisti deležni tudi medijske podpore in predstavitve. Že tretje leto zapored namreč z nami sodelujejo tudi partnerji Mastercard, Europlakat in POP TV, ki sta se jim letos pridružila še medijska hiša Bloomberg Adria in družba Deloitte.A to še ni vse: med vsemi finalisti bo nato v naslednjem krogu strokovna žirija mednarodnih strokovnjakov izbrala tri najboljše regijske zmagovalce, ki na izzive trajnosti, krožnosti in prihodnosti ponujajo najboljše rešitve. Zanje smo pripravili sponzorska sredstva v višini 100.000 evrov. Najboljši projekt bo nagrajen z nagrado v višini 50.000 evrov, drugouvrščeni projekt s 30.000 evri, tretjeuvrščeni pa z 20.000 evri. Trojici najboljših bo družba Deloitte nudila tudi svetovanje glede vpeljave trajnostnih principov v strateške in operativne procese njihovih podjetij.Vse o pravilih in pogojih lahko preberete tukaj.

Trajnost eden od stebrov poslovanja NLB Skupine
V NLB Skupini smo trajnost svojih odločitev in dejanj umestili v središče svojega poslovanja. Kot sistemsko pomembni akterji na vseh trgih, kjer delujemo, imamo namreč možnost, da resnično vplivamo na kakovost življenja v svoji domači regiji - Jugovzhodni Evropi ter zagotovimo, da bo postala ne le uspešnejša, temveč tudi bolj vključujoča, raznolika in trajnostna.NLB se je tudi kot prva banka iz Slovenije zavezala Načelom OZN za odgovorno bančništvo, spomladi letos pa smo se pridružili tudi Zavezništvu za podnebno nevtralno bančništvo Združenih narodov (Net Zero Banking Alliance), katerega cilj je uskladitev kreditnih in naložbenih portfeljev z ničelno stopnjo neto emisij do leta 2050 ali prej.Vendar pa se spremembe in odgovornost ne začnejo pri bankah in drugih podjetjih, začnejo se pri vsakem posamezniku - z njegovo odločitvijo za preobrazbo, z malimi navadami in vsakodnevnimi dejanji, ki se morda zdijo nepomembna, a so, ko jih postavimo ob bok navadam in dejanjem svojih sodelavcev, družin, prijateljev, sosedov, del velikega gibanja. Ste se mu že pridružili?

PR: NLB