Občina Radovljica svoj drugi praznik v letu praznuje 11. decembra, na rojstni dan Antona Tomaža Linharta. Slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj bo v petek 9. decembra ob 19. uri v Linhartovi dvorani Radovljica.

Na prireditvi bo osrednja pozornost namenjena Mariji Kolar, ki bo za svoje izjemno delovanje na glasbenem, festivalskem in pedagoškem področju prejela laskavi naziv častne občanke Občine Radovljica.

Prejemniki plakete Antona Tomaža Linharta so trije. Gregorju Avseniku bo podeljena plaketa za njegovih štirideset let uspešnega glasbenega ustvarjanja, ki so ga zaznamovale tudi številne uspešnice. Za predano delo pri razvoju glasbenih talentov in za ozaveščanje o glasbeni identiteti, ki sloni na Avsenikovi glasbi, bo plaketo prejel tudi Tomaž Cilenšek. Mitji Kapusu bo plaketa podeljena za njegova prizadevanja pri raziskovanju zgodovine in ohranjanje kulturne dediščine ter za izdajo izjemne monografije o Kamni Gorici.

Med nagrajenci pa sta tudi dva prejemnika pečatov Občine Radovljica. Dobitniku Bloudkove plakete Luki Potočarju bo pečat podeljen za vrhunske dosežke v športnem plezanju na svetovni ravni, Dušan Jelovčan pa si je priznanje zaslužil za njegovo aktivno in predano delo v Krajevni skupnosti Mošnje in Prostovoljnem gasilskem društvu Mošnje.

Tudi v tem letu bo Občina Radovljica nagradila študente, ki so zaključni letnik študija in diplomo opravili z odliko. Denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje bodo prejeli Tilen Cvenkel, magister inženir elektrotehnike, iz Ljubnega, Janina Gašperlin, diplomirana ekonomistka, iz Vrbenj, Ines Jelenec, magistrica profesorica poučevanja matematike in računalništva, iz Radovljice in Alja Smolčič, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, iz Radovljice.
Antonu Tomažu Linhartu se bodo ta dan s podoknico poklonili tudi članice in člani Pevskega društva Anton Tomaž Linhart Radovljica. S podoknico bodo pričeli pri spomeniku Josipini Hočevar na Linhartovem trgu, nadaljevali pri Linhartovi rojstni hiši in končali pri spomeniku nasproti Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica.

VIR: Občina Radovljica