za vas smo pripravili pester nabor svežih zanimivosti iz Beletrine. Prijazno vabljeni k branju.

Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili pester nabor svežih zanimivosti iz Beletrine. Prijazno vabljeni k branju.

Knjiga tedna
Festival Literature sveta – Fabula je naše knjižne police obogatil še z enim literarnim presežkom svojega gosta, z romanom Mestece Galveias portugalskega pisatelja Joséja Luísa Peixota, ki ga je v slovenščino prevedla Blažka Müller. V delu spremljamo zgodbo majhnega portugalskega mesteca, na katerega nekega dne prileti neznano nebesno telo.

Dogodek tedna
Vabljeni k ogledu nove epizode Beletrine v živo. Tokrat je našo knjigarno v Ljubljani obiskala uveljavljena ukrajinska filozofinja, esejistka, prozaistka in pesnica Oksano Zabužko. Z  Olgo Perić, ukrajinsko literarno komparativistko, sta se pogovarjali o romanu Terenske raziskave ukrajinskega seksa, ki je pravkar izšel med Fabulinimi žepnicami v prevodu Andreje Kalc.

Podkast Beletrina v živo
Vabljeni k poslušanju podkasta Beletrina v živo! Odslej so vam pogovori o literaturi z avtorji in prevajalci knjig, ki jih izdaja naša založba, dostopni tudi v zvočni obliki. Pogovorom lahko prisluhnete na našem spletnem portalu, najdete pa jih tudi v priljubljenih aplikacijah za poslušanje podkastov, kot so Spotify, Google Podcasts in Apple Podcasts.

Novica tedna
V Biblosu, največji slovenski knjižnici in knjigarni elektronskih knjig, vam je odslej na voljo že več kot sedem tisoč naslovov v slovenskem in tujih jezikih. V največji knjigarni in knjižnici e-knjig pri nas je možno kupovati ali si izposojati knjige 24 ur na dan sedem dni v tednu. Kjerkoli in kadarkoli.

Članek tedna
Obiščite portal AirBeletrina, kjer odlične vsebine ustvarjajo najuglednejši slovenski publicisti, novinarji in literati. Danes vam v branje priporočamo prispevek Hane Podjed, v katerem se je posvetila nedavno preminulemu pisatelju Ladu Kralju in njegovemu zadnjemu romanu Ne bom se več drsal na bajerju.

VIR: Beletrina