Pametne ure skozi čas: Pričakovanja pred predstavitvijo nove pametne ure Huawei

Kaj lahko pričakujemo od naslednje ure serije Huawei Watch GT?
Ko tehnologija napreduje in naša življenja postajajo v mnogih pogledih lažja, se pogosteje soočamo z željo po pustolovščini. Za raziskovanje sveta in odkrivanje novih stvari smo se pripravljeni odreči tudi udobju vsakdana. Prav tako se želimo bolje povezati s svojim telesom, saj se na ta način bolje spoznamo in razumemo naše delovanje. Zavedanje sebe in okolice je postalo bistven del sodobnega življenja - hkrati pa je to razlog za porast zanimanja za pametne ure.
Poleg tega, da nudi preprost in hiter pogled na pomembne vitalne znake organizma, je pametna ura podaljšek pametnega telefona. Ohranja nas povezane in nam pomaga najti pot tudi v popolnoma neznanih krajih. Niso pa vse enake. Nekatere nudijo (pre)kratko življenjsko dobo baterije in zahtevajo pogosta polnjenja, kar zmanjšuje njihovo uporabnost. V tem je Huawei našel navdih za serijo pametnih ur Watch GT, ki jih poleg izredne natančnosti beleženja dejavnosti in zdravja, vrhunske oblike ter zmogljivosti, odlikuje izredna baterija.

Pustolovski duh serije Huawei Watch GT
Huawei je zgled za pametne ure Huawei Watch GT našel v avtomobilski industriji. Oznaka GT, ki v italijanščini pomeni "Gran Turismo" in v angleščini "Grand Tourer", se nanaša na visoko zmogljive športne avtomobile, njihovo osupljivo dinamiko in izjemno vzdržljivost. Vse to je bil navdih inženirjev pri ustvarjanju ur serije Watch GT, ki so s klasično zasnovo, izjemno dolgo 2-tedensko avtonomijo baterije in natančnimi funkcijami beleženja aktivnosti in zdravja popolne tudi za najbolj zahtevne.

Generacije pametnih ur Huawei Watch GT
Od leta 2018 je Huawei predstavil številne pametne ure GT, Huawei Watch GT, GT 2, GT 2e in GT 2 Pro. Ob vsaki novi generaciji so premaknili meje mogočega naprej, nadgradili oblikovno zasnovo in vgradili trpežnejše materiale, kot so safirno steklo, nerjaveče jeklo in keramika. Vsakič je bila nadgrajena tudi sposobnost spremljanja aktivnosti in zdravja, toda to ni vplivalo na avtonomijo baterije. Zaradi tega so ure serije Watch GT zabeležile odlične prodajne rezultate in po tekočem traku osvajale številne nagrade po vsem svetu.
Za pomembno prelomnico velja serija Huawei Watch GT 2 iz leta 2019, ki je uvedla inovativne funkcije - beleženje nasičenosti kisika v krvi, klici preko povezave Bluetooth in predvajanje skladb neposredno iz pomnilnika ure na z njo povezane brezžične slušalke. Sočasno je Huawei sodeloval s športnimi in strokovnjaki iz področja medicine, da bi ustvarili pametno uro, ki bi bila primerna za promoviranje pomembnosti skrbi za zdravje. Leto kasneje so predstavili še Huawei Watch GT 2e. Ta je imela zmogljivosti in funkcije serije Watch GT 2, a so jo navdihnjeni z njihovim pogumom, vitalnostjo in neustavljivim duhom zasnovali za pripadnike generacije Z.
Za naslednjo pomembno prelomnico velja oktober leta 2020, ko je Huawei predstavil Watch GT 2 Pro. Poleg klasične oblike in estetike urarske industrije je uvedla slednja več kot 100 športnih načinov in izboljšano natančnost spremljanja zdravja. Leta 2021 je nato sledila serija Huawei Watch GT 3 z novim elegantnim videzom in pomembnimi nadgradnjami na vseh področjih. Da bi zagotovili višjo natančnost spremljanja srčnega utripa, so na primer nadgradili tipalo in tehnologijo TruSeen. Na področju programske opreme pa je bila prvič v zgodovini te serije uvedena podpora za aplikacije neodvisnih razvijalcev.
S tem smo prišli do naslednje stopnje. Novega modela v seriji Watch GT. Podrobnosti še ne poznamo. Kaj pa pričakovanja?

Kaj pričakujemo od nove pametne ure Huawei?
Pričakujemo razkošen videz ur iz titana ali keramike ter podobno kakovosten in jasen barvni zaslon tehnologije AMOLED, zaščiten s safirnim steklom. Želimo, da je nov model vrhunske serije pametnih ur izdelan iz najboljših materialov, saj bodo le tako lahko nudile odlično izkušnjo rabe. Prav tako pričakujemo, da bo posebna pozornost namenjena uporabnicam. Tako glede vizualne podobe kot vključitvi zanje pomembnih zdravstvenih funkcij.
Poleg dolge življenjske dobe baterije Huaweieve pametne ure krasi podpora za veliko športnih načinov. Že zdaj pametne ure Watch GT podpirajo skoraj vse, kar lahko počnemo - od kolesarjenja, preko plezanja do plesa. Naboru so pametne ure Watch GT 3 dodale še slednje vodnim športom. Zdaj pričakujemo naslednji korak. Morda celo način za sledenje potapljanja na dah?
Kaj pa zdravje? Seveda imamo želje tudi na tem področju. Morda, da bi Huawei v svojo ure vgradil sposobnost spremljanja elektrokardiograma (EKG), saj ima ta funkcija velik potencial reševanja življenj. To so naše želje. Ali se bodo izpolnile pa počakajmo, da bo Huawei predstavil novo pametno uro tudi pri nas

Povezan ekosistem naprav
Središče pametnega ekosistema predstavlja telefon. Paradana konja Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket sta v Sloveniji zelo priljubljena, na voljo pa so tudi telefoni Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i. Povpraševanje po pametnih urah strmo narašča, tekači prisegajo na Huawei Watch GT Runner, v naslednjih dneh pa nestrrpno pričakujemo novo seri ur Watch GT 3 Pro s keramičnim ali titanium ohišjem.
Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

O podjetju Huawei Consumer BG
Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po celem svetu.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

PR: Huawei