Člani Turističnega društva Stična vabimo na dva zaporedna dogodka, Okusno Domače in tradicionalni Semanji dan v Stično na samostansko dvorišče pri glavnem vhodu v samostan.

Člani Turističnega društva Stična vabimo na dva zaporedna dogodka, Okusno Domače in tradicionalni Semanji dan v Stično na samostansko dvorišče pri glavnem vhodu v samostan. V soboto, 7.  septembra, se bomo med 14. in 17. uro na popočitniškem kulinaričnem dogodku OKUSNO DOMAČE posvetili pomenu lokalne sezonske prehrane in bolšjemu sejmu, na katerem lahko po predhodni najavi (tdsticna@t-2.si) vsakdo ponudi svoje zaklade s podstrešja. Obiskovalci bodo poskusili različne tradicionalne jedi na žlico iz lokalnih sezonskih živil. Stiški gledališki igralec Klemen Janežič ima namen z zanimivimi sogovorniki osvetliti pomen lokalne oskrbe in poti do nje.

Nedelja, 8. septembra, je med 9. in 14. uro namenjena tradicionalni prireditvi SEMANJI DAN s preko 30 ponudniki različnih uporabnih izdelkov in okusnih pridelkov. Predstavilo se nam bo tudi nekaj humanitarnih društev, ki si prav tako zaslužijo našo pozornost. Nedeljsko dogajanje bo obogatila novinarka Anamarija Ficko z zanimivimi zgodbami prisotnih rokodelcev in ostalih ponudnikov. Za otroke bodo na voljo številne delavnice ustvarjanja uporabnih in okrasnih predmetov, ki jih bodo vodili rokodelci ob stojnicah. Lačnim bo v nedeljo postreglo pridno osebje Mesarstva Pikl, za žejne pa bomo poskrbeli člani Turističnega društva Stična. Resnično potrebujemo dober obisk. Prihodek obeh dni bo namreč namenjen nujnim nakupom strojev in orodja za lažje in hitrejše urejanje javnih površin v Stični.

Lepo vabljeni!

Turistično društvo Stična

VIR: Občina Ivančna Gorica