Xiaomi 13 Ultra kot kralj fotografije?

Kitajski velikan Xiaomi se počasi pripravlja na drugi poskus predstavitve pričakovane paradne linije Xiaomi 13. Če redno berete, ste verjetno prejeli informacije o prestavitev datuma konference, na katerem naj bi luč sveta ugledali novi premium pametni telefoni.

Najverjetneje se bodo pametni telefoni s serijsko številko trinajst že pojavili na trgu 8. december. Poleg pričakovanega datuma lansiranja so se na internetu pojavila nova uhajanja, povezana z najbolj premium modelom Xiaomi 13Ultra.

Xiaomi 13 Ultra kot kralj fotografije?

Priznani žvižgač Digital Chat Station s svojimi objavami na platformi Weibo redno obvešča javnost o najbolj vročih novicah iz zakulisja tehnološkega sveta. Trenutno je bil osredotočen na telefon Xiaomi 13Ultra.


Po mnenju informatorja bo model 13 Ultra neposredni naslednik vodilne naprave Xiaomi 12S Ultra. Oba pametna telefona imata izstopajo na področju fotografije, kar nakazuje tudi pričakovana opremljenost prihajajočega telefona.

Foto bomba

Glavni protagonist napihnjenih štirih senzorjev na zadnji strani naj bi bil do 1″ senzor. Natančne specifikacije senzorjev še niso znane, bo pa najverjetneje znan omenjeni 1″ senzor 50 MPX Sony Imx989 senzor.

Veselimo se lahko tudi novih fotografskih tehnologij kot npr PDAF (Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem) a dToF (Neposredni čas leta). Zdi se, da se je proizvajalec osredotočil na izboljšanje tehnologije ostrenja in merjenje razdalje predmetov v resničnem svetu glede na slog LiDAR.

Kot smo že omenili v članku, bi lahko predstavitev pričakovanih paradnih konjev potekala čez nekaj dni, natančneje 8. december ob 12 po našem času. Na uradno potrditev ali ovržbo datuma nastopa bomo morali še malo počakati.