Lani smo na Čebelarski zvezi Slovenije v mesecu novembru predstavili projekt »Dan sajenja medovitih rastlin«, ki je sedaj v polnem teku.



V tem času se nam je pridružilo več kot 100 podpornikov iz 21 različnih držav, ki podpirajo projekt in bodo tudi letos sadili medovite rastline. 

Preko zbranih sredstev donatorjev in sponzorjev bomo sedaj razdelili 19.310 medovitih sadik, do 26.3 pa upamo še enkrat toliko sadik. Na tem mestu gre zahvala vsem, ki so skupaj z nami začutili, kako pomembno je ohranjanje naše narave.

Akcija sajenja medovitih rastlin bo v prihodnjem mesecu, in sicer, 26. marca, ko bo vsak izmed nas imel možnost, da se priključi na eni izmed lokacij, ki jih je pripravil Zavod za gozdove Slovenije ali pa se priključi čebelarskim društvom, ki bodo prav tako sadilo medovite rastline. Lahko pa tudi sami posadimo doma v cvetlična korita ali na vrtu medovite rastline, in s tem nam bodo čebele in ostali opraševalci čez leto vračali tisto, kar smo skupaj storili sedaj. Pozitivno delo do narave. 

Več o projektu, sponzorjev, donatorjev, podpornikov … pa na spletni povezavi https://www.czs.si/content/dansajenja 

Vabimo vas, da se nam priključite, ali kot partnerji, donatorji ali pa se priključite k posaditvi medovitih rastlin.


PR: Čebelarska zveza Slovenije