Pri Mladinski knjigi je izšla knjiga Najti ljubezen, knjižni prvenec Tine G. Gorenjak, gledališke in televizijske igralke in vsestranske umetnice.

Pri Mladinski knjigi je izšla knjiga Najti ljubezen, knjižni prvenec Tine G. Gorenjak, gledališke in televizijske igralke in vsestranske umetnice.

Knjiga je nastajala v času svetovne epidemije in, kot je dejala avtorica, v njej opisuje dogodke, ki so se resnično zgodili, vendar se njena lastna doživetja prepletajo skozi različne like. Njen stil pisanja je neposreden, odkritosrčen in humoren, tema, ki se kot rdeča nit vleče z naslovnice skozi vso knjigo, pa je iskanje ljubezni, bodisi partnerske bodisi tiste do samih sebe.

V knjigi se vrstijo tragikomični doživljaji glavne junakinje, v katerih se bo prepoznala vsaka slehernica, pa tudi slehernik. Knjigo v prvi vrsti odlikuje humorna distanca, a v njej najdemo tudi premisleke in življenjska spoznanja, ki odražajo moč in svetel pogled na svet.

Izid knjige bomo skupaj z avtorico obeležili tudi s pogovornim večerom v Hotelu ONE66 v Ljubljani 1. junija 2023.


Tina Gabrijela Gorenjak
NAJTI LJUBEZEN
Uredila: Urška Kaloper
Naslovnico oblikovala: Vida Igličar
Število strani: 312
Cena: 29,99 EUR
 
»Če bi se ženske vsaj pol toliko sprejemale, kot se moški, bi se pol manj sekirale. Zato en velik lajk in všeček za moške in njihovo samozavest.«
 
O avtorici: Tina G. Gorenjak je igralka in vsestranska umetnica. V dolgi in bogati karieri smo jo lahko občudovali v televizijskih serijah, oddajah, filmih in gledaliških predstavah. Preizkusila se je kot stand up komičarka, pevka in režiserka. Poseben pečat je pustila z duhovitimi in komunikativnimi avtorskimi besedili in predstavami. V njih se ukvarja s temami, s katerimi se sodobna ženska zlahka poistoveti, pravzaprav so kot tolažeč in zabaven pogovor s prijateljico. Prav takšen je tudi njen prvenec Najti ljubezen.

VIR: MK