Hidroelektrarne HESS so presegle letni načrt proizvodnje električne energije za 577 GWh, zahvaljujoč ugodnim hidrološkim razmeram in učinkovitemu vzdrževanju.

Datum objave:
21. november 2023

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv HESS
Hidroelektrarne HESS so presegle letni načrt proizvodnje električne energije za 577 GWh, zahvaljujoč ugodnim hidrološkim razmeram in učinkovitemu vzdrževanju.

Trajnostni pristop ne le vpliva na čistejše okolje, ampak predstavlja ključno orodje za trajnostni razvoj in prilagajanje sodobnim energetskim izzivom.
Hidroelektrarne HESS so oznanile preseganje letnega načrta proizvodnje električne energije za zmagovitih 577 GWh. Ta dosežek je rezultat optimalnih hidroloških razmer in učinkovitega načrtovanja ter vzdrževanja, ki so omogočili nemoteno in zanesljivo delovanje vseh naprav in opreme. Ključni dejavnik za doseganje visoke proizvodnje električne energije je bila izjemno ugodna hidrološka situacija v letošnjem letu. Spretno prilagojena vzdrževalna dela na hidroelektrarnah so omogočila maksimalno izkoriščanje naravnih danosti ter zagotovila stalno razpoložljivost moči za proizvodnjo električne energije. To je privedlo do preseganja zastavljenega cilja in uresničitve ambicioznih načrtov.

Hidroenergija kot temeljni steber obnovljivih virov energije
V slovenskem energetskem prostoru ostaja hidroenergija ključnega pomena med obnovljivimi viri energije. Naravne danosti Slovenije ponujajo izjemen potencial za izkoriščanje te čiste, zanesljive in trajnostne oblike energije. Družba Hidroelektrarne na Spodnji Savi, d.o.o., s svojim delovanjem prispeva k izpolnjevanju strateških ciljev Republike Slovenije na področju energetske oskrbe, uporabe obnovljivih virov energije ter zmanjševanja vplivov na podnebje.

Pridobivanje zelene energetske moči za trajnostni razvoj
Proizvodnja čiste električne energije iz vode in sončne energije ne le izpolnjuje okoljske cilje, temveč prispeva k prilagajanju podnebnim spremembam in graditvi samooskrbe države z energijo, vodo ter hrano. Ta trajnostni pristop ne le vpliva na čistejše okolje, ampak predstavlja ključno orodje za trajnostni razvoj in prilagajanje sodobnim energetskim izzivom. HESS tako svojimi impresivnimi rezultati dokazuje, da je ključni igralec v proizvodnji električne energije iz obnovljivih virov. Njegovo delovanje odraža zavezanost k trajnostnosti, pri čemer igra veliko vlogo pri zmanjševanju ogljičnega odtisa in gradnji bolj zelene prihodnosti.

VIR: Naš Stik