Današnja sobota je v Postojni športno obarvana.

V dopoldanskem času smo namenu uradno predali prenovljeno večnamensko športno igrišče v Športnem parku Postojna. Otvoritvenemu dogodku, na katerem so prisostvovali podžupan Občine Postojna Andrej Berginc, direktorica občinske uprave Marina Rebec, predsednik Športne zveze Postojna Marjan Nagode, direktorica Zavoda Znanje Tatjana Hvala in ostali udeleženci, so sledile Športne igre zaposlenih, ki se danes odvijajo pod organizacijo Športne zveze Postojna, Toma Tiringerja na več športnih lokacijah. Ob 14. uri sledi tudi odprtje novega odbojkarskega igrišča na mivki, ki se nahaja na vojaškem stadionu za Sovičem. V okviru Zmaj ma mlade napovedujemo ob tem tudi zanimiv odbojkarski turnir.

Pred dvema tednoma smo zaključili sanacijo večnamenskega košarkarskega/nogometnega igrišča v Športnem parku Postojna. Za izvedbo projekta je Občina Postojna pridobila 21.960 EUR nepovratnih sredstev Fundacije za šport. Celotna vrednost obnove pa je znašala 64.000 EUR. V sklopu obnove je bila izvedena zamenjava dotrajane tartanske površine.

V zadnjih mesecih so bile s strani Občine Postojna in Fundacije za šport ter prizadevnih vzdrževalcev OE Šport (Zavod Znanje Postojna), ki tudi upravljajo športne površine in skrbijo za njih, že obnovljene nekatere površine in oprema v Športnem centru Postojna. Na »zgornjem« košarkarskem igrišču so bili prenovljeni koši, igrišče je dobilo novo tartansko površino. Na »spodnjem« igrišču pa so bili obnovljeni koši, zagotovljena dva nova gola, na novo so bili montirani srebri ter lovilna mreža za vsakim golom. Menjava dotrajane podlage tega igrišča je torej dokončno prispevala k ureditvi igrišča.

Občina Postojna si s tovrstnimi prijavami in sodelovanjem na aktualnih razpisih prizadeva za  izboljšavo pogojev in infrastrukture, namenjene občanom.

Vsem rekreativcem in športnikom je v našem Športnem parku na voljo še uporaba stadiona in tekaške steze ter teniških igrišč.

PR: Občina Postojna