V petek, 19. maja 2023, so Premogovnik Velenje obiskali državna sekretarka, pristojna za regionalni razvoj pri Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, Andreja Katič

(Velenje, 19. maja 2023) – V petek, 19. maja 2023, so Premogovnik Velenje obiskali državna sekretarka, pristojna za regionalni razvoj pri Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, Andreja Katič; državni sekretar, pristojen za kohezijsko politiko pri Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, mag. Marko Koprivc; državni sekretar pri Ministrstvu za naravne vire in prostor, pristojen za naravo, mag. Matej Skočir ter predstavniki Direktorata za regionalni razvoj, Sektorja za izvajanje nacionalnih in evropskih programov ter Sektorja za rudarstvo pri Ministrstvu za naravne vire in prostor. Goste je sprejel generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Marko Mavec s sodelavci.
 
V uvodnem delu jim je mag. Marko Mavec predstavil delovanje Premogovnika Velenje do konca odkopavanja ter izpostavil najpomembnejše teme, ki zadevajo Zakon o postopnem zapiranju Premogovnika Velenje, scenarije obratovanja, podaljšanje koncesije pridobivanja premoga, prestrukturiranje SA-ŠA regije in predvidena sredstva za pravičen prehod in prestrukturiranje.
 
Gostje so si v nadaljevanju ogledali, kako poteka proces proizvodnje premoga na jamskih deloviščih 500 metrov pod zemljo, ter degradirano območje in rekultivirane površine Premogovnika Velenje.
 
Foto (sejna): Tadeja Jegrišnik

VIR: PV