30. MAJA NA HBO MAXU

 
 
Ljubljana, 24. maj 2022
 
Warner Bros. Pictures film „Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti“, najnovejša pustolovščina iz čarovniškega sveta slavne avtorice J. K. Rowling, bo premierno predvajan 30. maja na HBO Max streaming platformi. Film bo predvajan tudi na HBO kanalu, in sicer 19. junija ob 20.00h.
 
Profesor Albus Dumbledore (Jude Law) se zaveda, da želi veliki temni čarovnik Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) prevzeti nadzor nad čarovniškim svetom. Ker ga sam ne more zaustaviti, magizoologu Salamandru Scamandru (Eddie Redmayne) zaupa pomembno nalogo, da sestavi in povede neustrašno ekipo čarovnikov, čarovnic in enega pogumnega bunkeljskega peka na nevarno misijo. Pri tem naletijo na stare in nove magične živali in zveri ter se spopadejo z vse številnejšo vojsko Grindelwaldovih privržencev. Vendar tudi Dumbledore pri tako velikem tveganju in nevarnosti ne more dolgo ostati le opazovalec na stranskem tiru.
 
V filmu igrajo oskarjevec Eddie Redmayne, dvakratni nominiranec za Oskarja Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams, Victoria Yeates, Poppy Corby-Tuech, Fiona Glascott, Katherine Waterston, Maria Fernanda Cândido, Richard Coyle, Oliver Masucci, Valerie Pachner in Mads Mikkelsen.
 
Film je režiral David Yates. Nastal je po scenariju J.K. Rowling in Stevea Klovesa, temelji pa na knjigi avtorice J.K. Rowling. Producenti so David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves, Lionel Wigram in Tim Lewis, izvršni producenti pa Neil Blair, Danny Cohen, Josh Berger, Courtenay Valenti in Michael Sharp.
 
Poleg najnovejšega filma „Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti“, so na HBO Max platformi že na voljo zbirke vseh filmov o Harryju Potterju in Magičnih živali, kot tudi speciali „Magične živali: Naravna zgodovina“, „Harry Potter 20. obletnica: Vrnitev na Bradavičarko“ in „Harry Potter: Bradavičarkin turnir domov“.

PR: HBO Adria