Četrta in zadnja sezona serije HBO Original »Genialna prijateljica« (My Brilliant Friend) bo premierno predvajana 10. septembra na pretočni storitvi Max.

Četrta in zadnja sezona serije HBO Original »Genialna prijateljica« (My Brilliant Friend) bo premierno predvajana 10. septembra na pretočni storitvi Max.

»Genialna prijateljica«, ki temelji na knjižnih uspešnicah Elene Ferrante, sledi Eleni Greco in najpomembnejši prijateljici v njenem življenju, Raffaelli »Lili« Cerullo. Prvič sta se srečali kot deklici v Neaplju v petdesetih letih 20. stoletja, njuna zgodba pa traja več kot 60 let. Zgodba raziskuje skrivnost Lile – Elenine najboljše prijateljice in na nek način njenega najhujšega sovražnika. Četrti del sage z naslovom »O izgubljeni deklici« govori o odraslih življenjih Elene in Lile. Znajdeta se vpleteni v nemire v Italiji v poznih osemdesetih letih, ko se bliža konec desetletja političnega nasilja in družbenih nemirov. Sredi zahtev materinstva in kariere, sredi izdaj, groženj, izginotij in naravnih katastrof, Elena in Lila ponovno živita v isti soseski.

Igrajo Alba Rohrwacher (Elena Greco/Lenù), Irene Maiorino (Raffaella Cerullo/Lila), Fabrizio Gifuni (Nino Sarratore), Stefano Dionisi (Franco Mari), Anna Rita Vitolo (Immacolata), Pier Giorgio Bellocchio (Pietro Airota, Daria). Deflorian (Adele Airota), Lino Musella (Marcello Solara), Eduardo Scarpetta (Pasquale Peluso), Edoardo Pesce (Michele Solara) in Sonia Bergamasco (Maria Rosa Airota).

»Genialna prijateljica« je serija HBO-Rai, četrta sezona pa temelji na uspešnici »O izgubljeni deklici«, četrti knjigi kvadrilogije Elene Ferrante. Zgodbo in scenarij so napisali Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci in Saverio Costanzo. To sezono je režirala Laura Bispuri, izvršni producenti pa Saverio Costanzo, Paolo Sorrentino, Jennifer Schuur, Elena Recchia, Laura Paolucci in Guido De Laurentiis.

VIR: WBD