Nova sezona HBO serije „Pozlačena doba“ (The Gilded Age) bo imela premiero 30. oktobra na HBO Max streaming platformi, prva epizoda pa bo istega dne prikazana tudi na HBO kanalu ob 20:00.

Nova sezona HBO serije „Pozlačena doba“ (The Gilded Age) bo imela premiero 30. oktobra na HBO Max streaming platformi, prva epizoda pa bo istega dne prikazana tudi na HBO kanalu ob 20:00.

Pozlačena doba je bilo obdobje velikanskih gospodarskih sprememb, mnogih pridobljenih in zapravljenih bogastev ter naraščajočih razlik med uveljavljenimi in novimi bogataši. Na tem prizorišču sprememb se zgodba v drugi sezoni začne na velikonočno jutro leta 1883 z novico, da je bila ponudba Berthe Russel za ložo na Glasbeni akademiji zavrnjena. Skozi osem epizod spremljamo, kako Bertha izzove gospo Astor in star sistem ter dela na tem, da ne le najde podporo v družbi, temveč da v njej celo prevzame vodilno vlogo. George Russell bije lastno bitko z vse vplivnejšim sindikatom v svoji jeklarni v Pittsburghu. V hiši Brookovih Marian nadaljuje s trudom, da bi našla svoje mesto na tem svetu. Na skrivaj predava v ženski šoli, medtem ko Ada na veliko presenečenje vseh začne z novim dvorjenjem. Seveda Agnes nič od tega ne odobrava. V Brooklynu se družina Scott začne pobirati po šokantnem razkritju, Peggy pa raziskuje svoj aktivistični duh skozi delo s T. Thomasom Fortuneom pri časopisu NY Globe.

V glavnih vlogah so Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Harry Richardson, Taylor Richardson, Blake Ritson, Douglas Sills, Erin Wilhelmi, Nathan Lane, Audra McDonald, John Douglas Thompson, Ashlie Atkinson, Laura Benanti, Nicole Brydon Bloom, Christopher Denham, David Furr, Ward Horton, Matilda Lawler in Robert Sean Leonard.

Scenarist in izvršni producent je Julian Fellowes, med izvršnimi producenti so še Gareth Neame, David Crockett, Bob Greenblatt, Salli Richardson-Whitfield, Michael Engler, ki je obenem režiser, in Sonja Warfield, ki je scenaristka. „Pozlačena doba“ je koprodukcija HBO in Universal Television, dela Universal Studios.

VIR: WBD