Osvobodite se spon vsakdana ter se med 7. in 9. junijem udeležite 3- ali 1-dnevnega izziva HIGHLANDER, ki se odvija nad glavnim mestom Hrvaške.

Osvobodite se spon vsakdana ter se med 7. in 9. junijem udeležite 3- ali 1-dnevnega izziva HIGHLANDER, ki se odvija nad glavnim mestom Hrvaške. Povzpnite se na Medvednico – veličastno goro, ki se dviga nad Zagrebom ter že desetletja privablja ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa in navdušence nad neokrnjeno naravo, premagajte izjemno gorsko preizkušnjo ter popestrite svoje dni z nepozabnim doživetjem.

Spoznajte izziv HIGHLANDER

Serija gorniških dogodkov je nastala na Hrvaškem leta 2017, danes pa vas vodi po najlepših planinskih in gorniških poteh v več kot 20 državah, tudi Ameriki, Veliki Britaniji, Franciji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Srbiji, Makedoniji, Gruziji, pa tudi Sloveniji. Njen cilj je, poleg promocije zdravega načina življenja, tudi spodbujanje in promocija gorniškega turizma, nad katerim se v zadnjih letih, tako v svetu kot tudi pri nas, navdušuje vse več ljudi. 

HIGHLANDER Medvednica čaka na vas

Letos se lahko poleg izziva HIGHLANDER Velebit udeležite tudi izziva HIGHLANDER Medvednica, ki bo potekal med 7. In 9. junijem. Privlačnost lokacije, urejena pohodniška infrastruktura, dobra gostinska ponudba in bližina mesta (s tem pa tudi olajšan prihod na prizorišče in zmanjšan ogljični odtis) so le nekatere od prednosti izziva HIGHLANDER Medvednica. Pot vas bo vodila po Medvedniški transverzali, ki vas bo zagotovo očarala s številnimi naravnimi biseri, kot sta slap Sopot in jezero Kraljičin Zdenac. Sljeme, najvišji vrh gore, pa bo idealna kulisa, da preizkusite svoje meje in sposobnosti ter v treh dneh v družbi ljubiteljev gora doživite izkušnjo, ki si jo boste zapomnili za vse življenje.


Odkrijte naravni park Medvednica 

Gorski masiv Medvednica, ki ga prekriva gost gozd, sodi med najbolj priljubljene izletne točke Zagrebčanov, še posebej zanimiv pa je sam vrh gore, Sljeme. Tu se prepletajo številne naravne, kulturne in zgodovinske posebnosti, ki jih lahko odkrivate na poti do vašega novega naziva HIGHLANDER. Ker gre za redek primer združitve naravnega parka s prestolnico, bo vaše doživetje zaradi tega še bolj posebno. 

Do naziva HIGHLANDER v enem ali treh dneh

Izkušeni planinci se lahko podate na 3-dnevno avanture HIGHLANDER Pegasus, ki vas bo popeljala na dobrih 50 kilometrov dolgo pot po Medvednici. Pri tem boste preizkušali svoje meje v pomirjajočem gozdnem okolju in z dvema prenočitvama v naravi. Če pa želite lažji izziv, se udeležite 1-dnevne avanture HIGHLANDER Lyra, ki ponuja izkušnjo divjine v omejenem času. V samo enem dnevu boste tako prehodili kar 25 km gostega gozda in na poti doživeli različne razburljive dogodivščine. A naj vas kratek format ne zavede, Medvednica, ki jo boste srečali na HIGHLANDERJU, ni običajen nedeljski sprehod, kot ste ga morda doživeli že kdaj prej. 

Pustite naporen delovni teden za seboj in uživajte v naravi. Napolnite dušo, umirite svoj um in popestrite svoje dni z edinstvenimi pohodniškimi trenutki. Doživite avanturo svojega življenja na izzivu HIGHLANDER Medvednica! Se vidimo!

VIR: HTS